Läktartugg

Läktartugg

Hem Forum Hockeysnack Läktartugg

 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Visar 25 inlägg - 1 till 25 (av 11,817 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17971
  Catskinner
  Deltagare

  Man skulle hoppas att kommunen och klubben kunde komma överens om en långsiktig lösning. Som ger kommunen ett ok payback på investeringen i Behrn men samtidigt ger möjlighet att investera för framtiden. Hur långt är kontraktet med kommunen?

  #17967
  Personal Jesus
  Deltagare

  Klubben vill ha egen, bättre arena.
  Problemen är att kommunen släpper inte mark, beviljar byggtillstånd samt vägrar bygga nytt
  Ett annat problem är att klubben skulle sitta fast i svindyr hyra för gamla hallen. Kommunen har plöjt ner oerhörda summor i hallen som klubben måste betala.

  #17966
  Catskinner
  Deltagare

  Någon som vet om något händer beträffande ny arena? Finns det planer från klubbens sida? Finns det mark i Örebro som är ändamålsenlig? Går det att räkna hem ? Jag tror det behövs för att vi ska ta nästa steg

  #17965
  Andreas
  Keymaster

  För er som vill dämpa hockeysuget en aning. En Örebrospelare med på listan.

  Japp och en del mental gymnastik för att få med honom också. Kan tycka det borde funnits enklare namn att ta upp. Han sågade ju Leino förra året också.

  #17956
  Kane88
  Deltagare

  VF Hockey: Säsongspremiär – här är SHL:s bästa och sämsta nyförvärv

  För er som vill dämpa hockeysuget en aning. En Örebrospelare med på listan.

  #17955
  method
  Deltagare

  Ja, man kan tycka att vi som människosläkte borde kommit längre vid det här laget.

  Det har dock alltid varit så att de som setts som briljanta av en eller annan anledning hållits mot andra måttstockar än vanliga människor. Jag gissar det var ganska många som visste hur Harvey Weinstein, Jean-Claude Arnault och Martin Timell höll på. Finns nog bara ett sätt att komma åt det i det långa loppet: peka ut dem som håller dem om ryggen – som Marc Bergevin, antar jag.

  #17954
  Andreas
  Keymaster

  Måste bara skriva av mig lite.

  Montreal Canadiens väljer alltså en kille som nyligen blivit bötfälld för att ha tagit en bild på en minderårig tjej som han hade sex med och skickar vidare till sina kompisar.

  SK Lejan gjorde ingenting när det hände.

  Han har inte bett om ursäkt ordentligt till henne.

  Han går sedan ut och ber om att inte bli draftad i ett riktigt svagt uttalande där han inte alls ger sken av någon form av förståelse för att det han gjort är fel. Han pratar om att han inte är mogen. Det har INGET med mognad att göra. Att respektera en annan människa är en värdering man borde fått inpräntad tidigt, men det har helt missats. Omognad är INTE en ursäkt för att kränka en annan människa.

  Montreal draftar honom ändå och kommer med någon skitdålig ursäkt om att de kommer att jobba med honom och sina spelare överlag.

  Detta är alltså Marc Bergevin som tidigare visat intresse för Slava Vojnov som fälldes för att ha misshandlat sin fru och för Tony DeAngelo som blev utköpt för att han var ett regelrätt rövhål även mot sina egna lagkamrater i Rangers.
  Bergevin var också del av Blackhawks organisation när det kom fram att en tränare mer eller mindre våldtagit en av spelarna under hot, vägrat hantera ärendet och sedan hånat spelaren som blev våldtagen.

  Det här är bara så jävla ruttet. Det lyfter upp så mycket som är fel med hockeyn och den ”anda” och skenhelighet som finns inom sporten. Man pratar om värdegrund och värderingar, men så kommer det fortfarande fram nya, unga killar som denna som inte förstår grundläggande människovärden och det sitter en gubbjävel som värvar sådana personer och inte ser problemet.

  Jag spyr fan på detta.

  #17950
  Andreas
  Keymaster

  Tack för dom orden PB. 🙂

  #17949
  PennyBridge78
  Deltagare

  Fin text om ett härligt supporterskap! Gillar ditt sätt att skriva och klä ord.
  Jag för min del började gå på hockey med en av mina vänner (som alltid hade många sittplatsbiljetter och när någon då inte kunde gå fick jag ibland frågan om att följa med). Har alltid gillat hockey att titta på, såklart live men även på tv. Sedan dess har vi hunnit gå upp is SHL och jag har nu egen plats brevid min vän och numera granne!
  Jag har gått från att vara farsinerad över att han (grannen) kunde alla spelares namn till att själv vara där och ha ett antal olika betalkonton för att kunna följa varje ny händelse kring vårt lag (samt så klart få bättre koll på de andra lagen).
  Jag har nu även smittat min 11åriga son med samma passion och ja dottern på 8 har väldigt bra koll på hockey och våra spelare (även om hon inte har samma iver över matcher som vi andra).
  Det är en sådan galet skön känsla när man får gå på match, sjunga och heja på sitt lag (även om jag numera måste försöka lägga band på mig då jag ibland kan vråla lite väl mycket på dommarna om vad jag just då anser vara nån felaktig utvisning eller att det inte är lika inför lagen. Längtar efter att se våra hjältar stå uppradade inför matchen och skrinna ut till ”Tron i våra hjärtan!”
  TAck igen Andreas för allt fantastiskt jobb du göra! SÅå glad för att kunna läsa dina tankar kring och efter matcher! Hoppas du orkar fortsätta… länge!

  #17941
  Kovacs
  Deltagare

  Spetsen känns det som vi har nu. Vi kan formera ett par formationer av hög klass i SHL. Det är kroppar som eventuellt saknas vilket Bentzen också säger. Lite bredd behöver komma in.

  Jag skrev det i våras och säger det igen. Forsbacka-Karlsson. Center som kan spela forward. Det älskar NE. Har haft ett par tyngre säsonger. Är nog relativt billig men taggad att visa att han håller. Grym fart och bra händer. Perfekt för 3e/4e line. Bara 25 år.
  Kan hoppa in i alla formationer tror jag utan att göra bort sig. Kan även spela P.p. Rightare också som vi saknar lite.

  Backsidan kommer det komma en. Det hör jag. Dock så väntar dom nog in försäsongen för att ge dom vi har chansen först och för att se vad som blir över i AHL/NHL.

  #17936
  pb_90
  Deltagare

  Känns sunt. Örebro har en bra trupp, men den är inte jättedjup. Skulle det hända något så har man utrymme för att rätta till det.

  Det skulle väl vara att bredda med en back i så fall? Det ska bli kul att följa Forsmark givetvis, men en skada på en topp sex back och han kommer behöva logga 15min per match typ.

  #17935
  Andreas
  Keymaster

  Känns sunt. Örebro har en bra trupp, men den är inte jättedjup. Skulle det hända något så har man utrymme för att rätta till det.

  #17934
  Kovacs
  Deltagare

  Ingen mer topp- spelare ska in om man ska tro Bentzen i denna artikel. Kan komma in bredd senare men som det ser ut nu är dom nöjda.

  https://hockeynews.se/articles/20810/

  #17933
  method
  Deltagare

  Ja, om inget mer händer så ser vi väl lite svagare ut på backsidan med Hadegård som ersätter både Jonte och Salo. Nu har jag inte sett Mustonen spela så mycket de senaste åren men om han är något lik hur han var sist han var här är det ju en stark fjärdelinaspelare vi fått. Hoppas publikrestriktionerna släpps till hösten…

  För övrigt så har jag stenhårt förtroende för klubbledningen och dess rekryteringar. Att ha utrymme i både laguppställning och budget är nog inte helt fel när serien väl satt igång.

  #17932
  pb_90
  Deltagare

  Nej precis. Kikade precis lite highlights (fanns inte speciellt mycket). Men det verkar inte vara någon superflashig spelare direkt? En del ”arbetarmål” och ser ut att kunna vara en sådan som fiskar lite. Vi kan nog förvänta oss under medel i försvarsspelet?

  Laget ser riktigt spännande ut nu i varje fall.

  Enroth/Arntzen

  Kovacs-Abols-Puustinen
  Näkyvä-Rissanen

  Salomäki-Leino-Larsson
  Ebert-Backström

  Eklind-Lajunen-Öberg
  Hardegår-Warg

  Mustonen-Mastomäki-Ekström

  Det finns verkligen spelare att plocka från nu. Dom skulle kunna kasta om en hel del och få tre bra kedjor också.

  #17931
  Andreas
  Keymaster

  Jag känner mig rätt nöjd med den. Spetsspelare kommer och går.

  Puustinen känns lite mer bredare i sin repertoar än Rendulic också, men det är ju inte så att vi behöver fler spelare till PK.

  Rendulic blev ju lite enformig i PP också. Jag tror Puustinen funkar lite bättre där. Inte lika mycket bombande från cirkeln så att säga.

  #17930
  pb_90
  Deltagare

  Där kom det. Juuso Puustinen 🙂

  Känns som ett kanonnamn på förhand? Grym leverans i KHL även om det inte alltid betyder så mycket. Men det faktum att han är finländare skadar inte direkt heller. Dom har nog bra koll!

  #17926
  Andreas
  Keymaster

  Där kom det. Juuso Puustinen 🙂

  #17925
  pb_90
  Deltagare

  ”Något till..” kan väl betyda både en eller två när man uttrycker det så där? Någon av Ekström och Barklund lär väl också kunna ta plats i en kedja tänker jag. Framförallt med den centerbesättningen vi har nu? Kommer bli grymt kul när det drar igång!! Någon mer playmaker hade varit fint att få in. Bengtzén nämner ju också att dom är intresserade av Klingberg fortfarande? Om det kommer en lirare av den digniteten till så känns det sjukt spännande tycker jag även om vi ser något tunna ut. Men fan… det går väl i princip alltid att hitta en bräddvärvning under säsong om någon går sönder?

  #17924
  PennyBridge78
  Deltagare

  Vad ska man säga, ja det ÄR för tunt punkt. Kan det gå, ja självklart, men riskerna är stora.
  Jag skulle åtminstone vilja ha en RIKTIGT spets till samt ytterligare en forward, som är skaplig. Då kan någon vara mindre bra/skadad och ändå har vi då helt ok kedjor. Visst på backsidan blir det tomt ifall vi får skador.
  Men det måste vara en riktig spets, helst nån som kan göra lika många poäng som Borna.. men var hittar vi en sådan?? Klingberg, men det känns väl nästan helt omöjligt. Tror inte han kommer tillbaka och gör han det kommer nog Frölunda vara dit han går.

  #17922
  Kovacs
  Deltagare

  Spännande namn. Fick ju tidigt som jag också skrev för ett par veckor sen att dom hade en finsk forward dom jobbade med. Här kom han. Kanske inte den spets på förhand som man hoppats på? Men det kanske visar sig att han passar enormt bra in i SHL och att poängen kommer.

  Låter på Bentzen i NA idag som att vi kan vänta oss 1 namn till. Stämmer det så måste det väl vara den tunnaste trupp vi någonsin startat med till numerären. Då har vi ändå värvat Mustonen med en skadehistorik som exempel.
  13 forwards varav 2 juniorer och 7 backar varav 1 junior? Jag får inte ihop det när man samtidigt hela tiden pratar om att man tycker man gick på för få ifjol och vill bredda i år? NJ sa i en intervju med Hellsing för någon vecka sen att vi kan förvänta oss både spets och bredd. Bentzen säger idag någon till ska in.

  Håller det tror ni andra?

  #17916
  pb_90
  Deltagare

  Ja precis,

  Vad tror ni om denna kedja;

  Emil Larsson (LW) – Jani Lajunen (C) – Miikka Salomäki (LW/RW)
  Stefan Warg (R) – Marcus Hardegård (D)

  Aj skulle göra ont att möta!

  Nu hoppas jag på en RIKTIG BOMB som nästa nyförvärv! Vet att vissa på SvenskaFANS hojtar om en massa fler spelare ska in, men gissar att det kanske är 2 till.

  Powerforward som har producerat 0,5p/match på AHL-nivå.

  167(!) NHL-matcher skojar man inte bort. Tunga papper som tyder på att lägstanivån måste vara väldigt hög?

  Bör väl inte vara någon spelare som ligger i toppen av poängligan men väääldigt intressant värvning hur som helst som bör kunna skapa bra med ytor till medspelare. Går nog att stoppa in lite var som helst.

  #17915
  PennyBridge78
  Deltagare

  Ja precis,

  Vad tror ni om denna kedja;

  Emil Larsson (LW) – Jani Lajunen (C) – Miikka Salomäki (LW/RW)
  Stefan Warg (R) – Marcus Hardegård (D)

  Aj skulle göra ont att möta!

  Nu hoppas jag på en RIKTIG BOMB som nästa nyförvärv! Vet att vissa på SvenskaFANS hojtar om en massa fler spelare ska in, men gissar att det kanske är 2 till.

  #17912
  Andreas
  Keymaster

  Nja, tycker han låter mer som en Rask:

  https://www.eliteprospects.com/player/43419/miikka-salomaki

  #17911
  Status
  Deltagare

  Vart tror ni man placerar Salomäki då? Bornas ersättare?

Visar 25 inlägg - 1 till 25 (av 11,817 totalt)