Faluns kanadensare sänkt Örebro

Den stora skillnaden mellan lagen sken verkligen igenom denna kväll. Falun har spetsat sitt lag med ett antal nordamerikanska spelare och dessa gjorde all skillnad. Ashley McCabe gör fyra mål. Paige McGuire gör två.

Wilma Johansson som borde spela i SDHL gör fyra assist.

Första perioden

Faluns första mål var en tekningsvariant som såg rätt dråplig ut för Örebro tyvärr. Fräck, det må jag säga, men fullt så enkelt får det ju inte gå så klart. Ashley McCabe gick mot mål medan Wilma Johansson tekade framåt.

Överlag var det mesta av spelet förlagt till Örebros zon i perioden och när Örebro försökte sticka upp kunde Falun ofta avväpna dem innan det hann bli riktigt farligt. När Örebro sedan fick chansen i powerplay gick det lite för långsamt och det krånglades lite för mycket för att det skulle generera något riktigt farligt.

Falun gör även 2-0 innan perioden är över. Ett backskott som styrs och sedan är de hetare på den lösa pucken som dansade på mållinjen. McCabe igen.

Andra perioden

Paige McGuire tog sats och körde slalom in i zon och placerar pucken lågt på plockhandsksidan tidigt i andra perioden. Örebro jämnar ut spelet ändå i andra perioden och gör sitt bästa för att störa Falun. De lyckas så pass att Falun tar en time-out mot slutet av perioden.

Tyvärr så lyckas man inte skapa de där riktigt heta chanserna och något mål blev det inte trots bättre spel. Istället gör Falun 4-0 med bara sekunder kvar på perioden när de slår in en retur. Ashley McCabe fullbordade sitt hat-trick.

Tredje perioden

McCabe var inte färdig dock. När Örebro hade en gubbe utvisad satte hon 5-0. Ett skott som Minett Backlund nog borde tagit. Fri sikt och hon var på den av allt att döma.

Falun prickar även in 6-0 genom McGuire någon minut senare. Faluns spetsspelare är riktigt bra kort och gott.

Falun lugnade inte ner sig dock utan fortsatte mala på. De var sugna på fler mål. Örebro fick fortsätta jobba med försvarsspel i första hand.

Men så kom chansen i powerplay igen efter att Wilma Johansson dragit ner Alice Lantz i Faluns zon. Frida Grandelius slänger in pucken från dålig vinkel i hopp om att det ska skapa lite oreda och chans för en retur, och hon får rätt i det. Hon slår in sin egen retur och reducerar till 6-1.

Örebro fick ny chans i powerplay, men några fler mål skulle det inte bli. Matchen slutar 6-1. Säkerligen en lärorik match på många sätt för Örebro, men med två matcher kvar har man ingen chans att ta sig vidare. Inte minst eftersom Timrå dragit sig ur från serien efter att de sparkat sin tränare och alla utom fyra spelare vägrat spela vidare och som följd klubbchefen sagt upp sig.