Formkoll inför Leksand 10/3

Formkoll inför Leksand 10/3

Örebro stod för en fullt godkänd insats mot Luleå senast och att det bara blev en poäng kändes nästan som besvikelse efteråt. Det finns en teoretisk chans att ta en direktplats till kvartsfinal och det finns ingen anledning att inte försöka satsa mot den.

Leksand hade en rejält svängig match mot Brynäs som slutade med förlust på straffar. De är klara för kval och vill nog bara försöka undvika att möta Björklöven i kvalspelet.

De fem senaste matcherna ser ut på detta vis:

Lag Poäng Poängsnitt Mål / Insläppta Snitt
Leksand 6 1,2 13 / 19 2,6 / 3,8
Örebro 6 1,2 8 / 10 1,6 / 2,0

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott S% Skott emot SVS% Corsi% PDO%
Leksand 164 7,93 154 87,66 49,17 96,00
Örebro 144 5,56 117 91,45 55,40 97,98

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Leksand 73,33% 4 21,43% 3
Örebro 86,67% 2 10% 1

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Örebros form är på uppåtgående medan Leksands är lite som den brukar. De är inte bättre än såhär. Det blir många fler mål i Leksands matcher och det är inte så konstigt för deras försvarsspel håller inte måttet.

Leksand är ett av lagen som skjuter mest framåt, men de får också mota väldigt många skott. Örebro har lyckats hittat en bra nivå i spelet där man fortsatt skjuter mycket, men nu fått ner antalet skott mot egna målet.

Leksand har hyfsad utdelning på sin offensiv, det har inte Örebro, men mot ett svagare försvar borde man kunna hitta in till de riktigt farliga lägena igen. Det såg bättre ut mot Luleå än tidigare.

Örebros boxplay-spel har repat sig efter en period av minst sagt medelmåttigt spel med en man mindre, men powerplay lämnar fortfarande mycket att önska.

Leksand är inte helt dumma i powerplay, men boxplay är de klart svagare. Det kan bli en intressant kamp i special teams om det nu skulle bli mycket utvisningar, men med tanke på att Leksand inte blir utvisade och Örebro har jobbat hårt på att inte heller bli det är det inget jag skulle förvänta mig.

Örebro är favoriter, men Leksands offensiv är inte att underskatta. Örebro borde dock kunna luckra upp deras försvar, speciellt eftersom de kommer att sakna Johan Fransson, och få in ett par puckar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *