Mora besegrades med 5-1

Det närmar sig slutspurt i NDHL Västra och för dagen stod Mora/Hällefors för motståndet. En match som Örebro är favoriter att vinna inför matchen och redan dryga två minuter in i första perioden snärtade Clara Eliasson in sitt sjätte mål för säsongen högt på plockhandsksidan.

Spelet böljade en del fram och tillbaka under första perioden, men Mora/Hällefors lyckade inte riktigt komma till några bra chanser, medan Örebro gjorde det. Lite mer än halvvägs in i perioden lyckades man också utöka till 2-0 när Alva Karlsson hittade en helt ren Camilla Nilsson som kunde enkelt lägga in pucken.

Örebro tog över än mer efter det och ledningen kändes säker in i pausvilan.

Chansmässigt blev den andra perioden en betydligt jämnare historia. Mora/Hällefors kom till flertalet bra lägen, men utan att göra mål. Smilla Eriksson i målet fick lite mer att göra kort och gott, men höll tätt.

Sju minuter in så hittar Camilla Nilsson in till Lovisa Samuelsson som ostörd i slottet kan lägga in 3-0 i gubbhörnet. Fint spel av Örebro.

I inledningen av tredje avlöste utvisningarna varandra och det blev lite ryckigt spelmässigt. Mora/Hällefors var sedan närmast att göra mål när de sköt precis utanför från slottet, och kort efteråt skulle de också lyckas kontra in 3-1.

När Örebro sedan drar på sig en till utvisning mot mitten av perioden väljer motståndarna att ta time-out. De kände vittring. Istället skulle Clara Eliasson bjuda på en repris och göra 4-1 till Örebro minuten senare.

Det dröjde inte länge innan 5-1 kom också. Julia Hagnäs fick en bra träff från blå som gick hela vägen in i mål.

Det blir också slutresultatet. Det förseglades inte minst när Mora/Hällefors drog på sig en utvisning med runt två minuter kvar.

En stabil insats av tjejerna som tar dem ett litet steg närmare spel i Allsvenskan. Nu väntar Falun och det kan vi räkna med blir en tajt historia.