Örebro malde ner Leksand till slut

Leksands IF 2 stod för motståndet denna eftermiddag i Behrn Arena. Örebros laguppställning var sig lik sånär som på att Minett Backlund fick chansen i målet den här matchen.

Första perioden

Två minuter in får Leksand ett lagstraff på grund av ett mindre genomtänkt byte. Örebros powerplay har fungerat väl under inledningen på säsongen, men denna gång klaffade det inte lika bra. Det var nära på en retur från ett skott från Julia Hagnäs, men pucken studsade över klubban.

Örebro behåller spelövertaget och jobbar sig fast i Leksands zon. De lyckas skapa några chanser, men pucken smet utanför varje gång.

När Leksand väl lyckas jobba sig ur zon sätter Katrin Björnsdottir en mindre snygg tackling i hemjobbet och får sätta sig på botbänken. Örebro löser det på ett ypperligt sätt. Leksand skapar i princip ingenting.

Örebro arbetar sig tillbaka ner i Leksands zon, men kommer inte in på mål.

När Leksand väl tar sig till Örebros zon drar Silje Byrkjeland på sig något av en utvisning när hon slår klubban ur händerna på sin motståndare, vilket troligen var menat som en lyftning av klubban, men med lite för mycket kraft i slaget och lite för lite i greppet blev det som det blev.

Örebro får till en tekning i offensiv zon med en spelare mindre och där lyckas man få in pucken på mål och tar hand om returen när Ebba Sandberg lyfter in pucken från snäv vinkel. Bra slit i förarbetet av Alice Lantz.

Örebro får en ny chans i powerplay, men även om man träffade mål denna gång blev det inget mål.

Andra perioden

Örebro försöker etablera spel i Leksands zon per omgående, men Felicia Åberg får istället sätta sig i utvisningsbåset när hon slashar en motståndare.

Clara Eliasson får ett jätteläge när hon blir frispelad och får rena autobahn fram till Leksandsmålvakten, men pucken smiter utanför. Leksand hade inget att tala om i chansväg under sitt powerplay. Örebro redde ut det bra.

Örebro är snart tillbaka och trycker på för ytterligare ledningsmål. Likt Brynäs IF 2 känns Leksands IF 2 som ganska ojämnt. Det finns individer med spetskvaliteter, men också ett antal spelare som är betydligt sämre. Det blir svårspelat då.

Örebro fick ny chans i powerplay, men inget mål denna gång heller.

Spelet fortsätter att vara förlagt till Leksands zon och Örebro matar verkligen på för ett mål, men det vill sig inte. Leksand stångar emot så gott de kan och tillsammans med en följsam målvakt lyckas de hålla pucken borta från nätet.

Intentionerna är bra från Örebro. De försöker trycka sig in framför målet och ta avslut från bra lägen.

Ännu ett powerplay för Örebro med dryga fyra minuter kvar på perioden. Julia Hagnäs slog en riktigt fin genomskärare ner till Frida Grandelius, men målvakten var med på den och täpper till vid stolpen.

Esteri Kalliomäki får sedan en jättechans när hon är helt fri med målvakten, men trots att hon rundar målvakten lyckas en tå eller två vara i vägen för pucken.

Leksand har noll skott på mål i andra perioden, men det är fortsatt bara 1-0 till Örebro. Rimligen har det kostat mycket energi för bortalaget med långa byten och långt till båset. Kanske kan det betala sig i tredje perioden.

Tredje perioden

Jag vet inte om det var från Leksands-båset, men det var någon herre som kunde gapa rätt högt på Leksandsspelarna ibland. Det skedde även i början när de fick en avsiktlig offside dömd mot sig.

Denna offside ledde till ett nytt powerplay för Örebro när en spelare fälls i Leksands zon efter tekningen.

Fortsatt bara 1-0 två minuter speltid senare, men på tekniningen efter att Leksand blir fulltaliga går pucken upp till Julia Hagnäs som drar till och på returen kan Clara Eliasson raka in 2-0. Äntligen! Lite snålt att inte ge någon assist på det målet kan jag tycka.

Leksand skulle få en chans att replikera direkt efteråt när Flavie Gaydon blev utvisad för hakning, men likt innan så skulle Leksand inte skapa någonting av större värde.

Matchbilden efter det såg ut lite som den gjort hela matchen. Örebro trycker på för att göra mål, men Leksand lyckas med all kraft hålla siffrorna nere.

Örebro maler på och på för att göra 3-0, men mitt i pressen gör också Leksand ett sällsynt besök i Örebros zon. En Leksandsspelare tar position bakom mål och försöker spela in framför mål, men passen försvinner förbi.

Eliasson hade läge på läge på läge i slutet, men pucken lyckades studsa alla vägar utom in i målet.

Till slut får de ytterligare ett powerplay efter att en Leksandsspelare blivit alltför fysisk och målet skulle komma direkt. Julia Hagnäs på blå hittar till Gaydon framför mål som bara stöter in 3-0.

I nästa powerplay Kan Söndergard sedan utöka till 4-0. Leksand orkade inte stå emot hela vägen.

Avslutande ord

Leksands målvakt Frida Löfving gör en jättematch verkligen. Hon hade hyfsat bra hjälp i slottet från många försvarande klubbor, men hon blev också helt utelämnad ett antal gånger.

Spelmässigt var 4-0 rent av i underkant, men det tog sig mot slutet. Spelarna lättade aldrig på trycket utan tryckte på in i det sista och till slut lyckades de bryta ner motståndarna.

Hagnäs stod ut tillsammans med Eliasson annars var det som vanligt en maskin som bara nöter på.

Backlund i målet hade minimalt att göra. Bortsett en chans första minuten kan hon knappt blivit svettig denna match. Lite tråkigt kanske med tanke på att det var hennes första match för säsongen, men det handlar ju om att vinna i slutändan och det gjorde Örebro.