Andra raka segern!

Om någon hade gett mig en poäng inför matchen hade jag nog tagit det. Att Örebro åker hem med två poäng är verkligen otroligt starkt med tanke på hur ur slag laget varit.

Örebro gjorde en riktigt bra första period där Samuel Johannesson fick fri lejd, öppen gata, autobahn, ja ni vet vad jag menar, fram mot mål och satte pucken under armen på Linus Söderström.

Örebro gör sedan 2-0 genom Elias Ekström efter en grym forechecking av Oliver Eklind först och sen Christopher Mastomäki som sedan hittar Ekström sopren framför mål.

Örebro spelade riktigt bra. Passningarna satt på bladet och Skellefteå bjöds in på något i onödan.

I den andra perioden tar sedan Skellefteå över spelet helt, men inte för att Örebro på något sätt viker ned sig. De får flera powerplay där de matar på mot Örebros mål, men i just den spelformen är Örebro täta.

Skellefteå lyckas hitta sätt att ta sig in i zon och spela sig kvar där. Örebro kämpade bra på för att försvara sig och det gick inte att se de hängande huvudet och nedstämda attityd som funnits innan.

De lyckas göra 2-1 i en aningen tveksam situation, men domarna tyckte inte den var värd att kolla på ens. Jag kan tycka en granskning hade varit på sin plats.

Örebro håller ut perioden ut och i det stora hela fungerade försvarsspelet bra. Framförallt tog man hand om de lösa puckarna framför Jonas Arntzen.

Den tredje perioden hann tyvärr inte bli gammal innan Skellefteå lyckas kvittera. Skellefteå fortsatte att trycka på för ett ledningsmål, men de var inte lika överlägsna som de var i andra perioden som tur var.

Örebro lyckades inte göra några fler mål de heller, vilket innebar förlängning. Där tog Skellefteå tag i taktpinnen och tillät inte Örebro göra mycket alls. Även Örebro hade en del puck kom de verkligen ingenstans när de skulle anfall.

Jonas Arntzen fortsatte spela på topp dock och räddade bland annat ett skott från Jonathan Pudas från väldigt nära håll.

I straffläggningen sen skulle Samuel Johannesson kliva fram med två mål medan Arntzen fortsatte att rädda alla utom en straff, och även den var han snubblande nära att ta den med.

Det är väl värt att nämna att Mastomäki-linan står för en till riktigt bra insats och de har sannerligen vaknat till liv igen.

Arntzen gör en riktigt bra match i målet och Örebro överlag har hittat sitt eminenta försvarsspel igen.

Nu väntar Timrå hemma på lördag. Kan det bli tredje raka rent av?