En poäng mot Malmö borta

Matchen fick lite av en rivstart när båda lagen omgående fick varsin het chans. Tyvärr så fortsatte det inte riktigt på samma vis. Pucken hade en tendens att studsa ifrån, studsa fel eller bara inte riktigt gå som spelarna ville.

Något som har en tendens att hända när lite sämre lag spelare med högt tempo.

Malmö tar sen ledningen i powerplay efter cirka sju minuter.  Första skottet på mål i en spelform som Örebro varit verkligen starka i på sistone.

Det skulle dock inte gälla för denna match för bara några minuter senare får Malmö nytt powerplay och Malmö gör mål igen när man lyckas ta till vara på en retur efter att det blivit ren rejäl hög med spelare framför Jhonas Enroth.

Malmö hade skjutit två skott på mål. Båda har gått in och jag tycker inte Enroth kan lastas för något av dem.

Tyvärr skapar inte Örebro speciellt mycket i första perioden. Tempot gick ner, men misstagen blev kvar. Det var en rätt dålig hockey på så vis.

Mathias Bromé hade en hyfsad chans mot slutet, men skottet gick inte på mål.

Andra perioden

Likt matchen mot Rögle gör Örebro en överlag bra andra period. De kommer framför allt ut starkt och är nära att reducera direkt.

Spelet övergår sedan i lite mer av det hawaii-liknande slaget. Enroth gör en enormt viktig räddning åtta minuter in i perioden. Malmö kom i en två-mot-etta och tack och lov var mottagningen på passen långt ifrån perfekt.

Även om Örebro spelar helt OK skapas det som vanligt ganska få väldigt farliga chanser. Malmö har nog lika många i perioden.

Mot slutet av perioden får Mathias Bromé en rejäl kyss som tar lite olyckligt mot sargen, men inget oschysst med den. Det fick dock honom att tagga till.

Lite senare vinner han puck bakom mål och passar fram till Glenn Gustafsson som lirkar in en reducering.

Bara minuten senare gör sedan Örebro 2-2 genom William Wikman som styr in ett skott från Linus Arnesson mellan benen på Daniel Marmenlind.

Tredje perioden

I tredje perioden gör sedan Örebro 3-2 direkt när Oliver Eklind blir frispelad av Christopher Mastomäki som i passningsögonblicket också väldigt taktiskt blockerar synen för linjedomaren som inte kan avgöra om Eklind är offside eller inte.

Örebro har alltså gjort tre raka mål och vänt på matchen.

Men det skulle bli en kortvarig lycka. Sju minuter in i perioden förlorar Robert Leino kampen framför mål med Johan Olofsson som slår in den lösa pucken.

Och visst, man kan fråga sig om han inte var i målgården, men man kan också fråga sig om inte Eklind var offside. Det jämnade ut sig helt enkelt.

Det skulle bli några chanser år båda håll, men några fler mål blev det inte.

Förlängning

Örebro ställde upp med en ruggigt defensiv trea i form av Björninen, Arnesson och Norell och man kan väl bara konstatera att det gick inte så bra.

Örebro hade pucken någon minut när Robert Leino stod med den bakom mål eftersom Norell behövde byta efter ett nästan två minuter långt byte.

Mathias Bromé hade sedan två lägen att avgöra för Örebro, men inget mål blev det.

Straffar

Det såg inte ut att bli några mål i straffläggningen heller, men till slut tog Janne Kuokkanen slut på lidandet.

Allt som allt är det så klart svårt att vara besviken på fyra poäng på två matcher i Skåne. Sedan fanns det så klart möjlighet till sex poäng, men vi ska kanske inte bli alltför giriga.

Firma Wikman, Larsson och Oscarsson var ett konstant hot i matchen.

Danick Martel märktes in lika mycket, i alla fall inte i positiv bemärkelse, men hans energi märks fortfarande av och med Emil Larsson potentiellt borta länge kommer han att bli viktig.

Mathias Bromé märktes också, men det var mest efter att han blivit hårt tacklad.

Det känns bra att Örebro gjorde så pass många mål som de ändå gjorde under denna resa, även om det inte var jättemånga, men de behöver så klart fortsätta med det. Idag skapades det inte jättemycket, men effektiviteten fanns där istället.

Nu väntar en hemmamatch mot Leksand på torsdag. Ett lag Örebro haft lite lättare för och förhoppningsvis kanske kan det bli starten på en bättre hemmatrend.