Håhåjaja, vilken härlig seger mot Färjestad

Efter två perioder fick jag en fråga av en bekant som inte kunde kolla på matchen hur den var. Andra personer hade sagt att den var lite medelmåttig. Jag fick hålla igen lite i mitt svar till honom för att inte döma ut hans andra bekantskaper fullständigt.

Men i all ära. Om man vill se chanshockey med lite taktik, alla spelare stoppar huvudet under armen och bara kör, målen ramlar in för att spelare går bort sig eller någon junior bestämmer sig för att soloåka hela banan, men tappar pucken redan på egen blå … ja då var inte detta matchen för dig.

Om man istället gillade kamp och två välstrukturerade lag som försöker hitta millimeterstora fel i varandras spel, frustration och känslor som rinner över när de inte lyckas, ja då var man nog rätt hemma i Behrn Arena igår.

Nu har jag undvikit sociala medier efter matchen, men jag har fått återberättat för mig att motståndarsupportrar inte håller med om det. Istället gjorde Färjestad en katastrofal match och som lök på laxen stal domaren matchen från dem. Att Örebro skulle vunnit rättvist verkar inte funnits på kartan, av vad jag fått höra.

Men för att citera underbare IKO-supportern Lelle: ”Märkligt hur alla lag gör sina sämsta matcher mot just oss?”

Sanny Lindström sa desamma i podden Sanny & Svensson nyligen: Örebro gör andra lag dåliga.

Den första perioden var chansfattig och ganska uppstyrd som sagt. Lagen höll sig till sitt spel. Den andra perioden var ganska lik fram till ungefär halva perioden var spelad när Örebro tappade sitt spel något och matchen gick ner sig något överlag.

Att Färjestad ledde med 1-0 och antalet farliga målchanser i matchen gick att räkna på en handen gjorde knappast att man var överdrivet hoppfull att det skulle vända.

Men tredje perioden hann knappt börja innan det var vänt. Ludvig Larsson jonglerade in 1-1 och Emil Larsson åkte runt kassen och slängde in 2-1 över en simmande Damian Clara. Behrn Arena kokar bokstavligen.

David Tomasek delade ut en sen tackling som tredje gubbe på Noah Steen och Örebro fick spela powerplay i fem minuter. Patrik Puistola smällde upp pucken i närmaste kryss. 3-1 till Örebro. Stämningen är närmast sanslös.

Färjestad reducerar på straff sen, men Jhonas Enroth stod för en fin insats överlag igår. Han gjorde flertalet bra räddningar, inte minst när returer uppstod. Örebro har två riktigt bra målvakter helt enkelt.

Draget som klacken bjöd på igår var utomjordiskt. Jag vet att de fått en del kritik på sistone, men gårdagen kan inte någon gärna klaga på.

Sången tog aldrig slut heller. På väg hem hör man grupperingar fortsätta sjunga ”Håhåjaja …” en bit bort.

Det var en bra kväll igår och tur var väl det. Nu är det nästan två veckor till nästa hemmamatch. En Skånesejour väntar nästa veckan innan Växjö kommer till Örebro torsdagen 24/10.

Damerna tar emot Hedesunda tisdagen 22/10 om man vill se mål. Damerna har gått närmast som tåget genom NDHL hittills.