Tre underbara poäng

Det var länge sedan Örebro åkte till Linköping och inte var favoriter. Inför matchen skulle jag till och med påstå att Linköping var stora favoriter. När det gått rejält i stå för Örebro har Linköping gått riktig bra istället.

Hemmalaget stormade på rejält i inledningen av matchen, men Örebro lyckades hålla rent. Första perioden var en jämn tillställning där Örebro dock bjöd Linköping på en hel del genom dåliga uppspel och rena felpass i egen zon.

Det till trots var det Örebro som skulle ta ledningen efter att Hannes Björninen vunnit ännu en tekningen och sedan ser till att styra in Philip Holms skott. Marcus Högberg kunde inte göra mycket åt det målet.

Det kändes helt OK efter första perioden även om bjudningarna oroade lite.

Linköping skulle kvittera i powerplay i den andra perioden och det var nog rättvist. Det faktum att Örebro kan inte hålla tätt i powerplay om det så stod något viktigt på spel gör det svårt att tycka något annat.

Lyckligtvis har Örebro Mathias Bromé som varit riktigt het på sistone. Till skillnad från boxplay. Han utnyttjar sin fart och lyckas skicka in pucken på mål där Milton Oscarsson kunde vispa in en lös puck i mer eller mindre öppet mål.

Örebro leder med 2-1 inför tredje perioden och överlag gör man en väldigt bra andra period. Så pass att Linköping såg ut att spela hockey stillastående.

Örebro rivstartade sedan den tredje perioden genom att Mathias Bromé först gör 3-1 med en slagga på en sargretur efter en mindre lyckad pass från Oscarsson. Ludvig Larsson följde upp det med att skjuta 4-1 bakom en duktigt skymd målvakt.

Örebro spelar sedan uppoffrande för att ta med sig alla tre poängen hem. Elias Ekström dyk in med huvudet först för att rädda målet var sannerligen något som fick en att hålla andan, men han var inte ensam om att agera orädd framför pucken.

Linköping lyckas reducera till 4-2 i powerplay, men det var allt de skulle få idag.

Det ska sägas att stolparna var på Jhonas Enroths sida idag. Hockeygudarna valde Örebro idag.

Sorgebarnet boxplay lever vidare, men det gör ju bara att det finns saker som kan bli ännu bättre.