Viktig seger mot Rögle

Matchen började på nästan sämsta möjliga sätt när Simon Ryfors skjuter 1-0 efter bara två minuter. Jhonas Enroth såg måhända skottet lite sent och det sitter bra, men känslan av ”hål i plockhandsken” fanns där. Något som drabbar alla målvakter när självförtroendet sviker och varför skulle han vara skonad när resten av laget lider av det?

Men det skulle visa sig vara en svag start bara. Även om den första perioden överlag var långt ifrån någon period att skriva hem om, reder Örebro ändå ut det hyfsat och håller det till 1-0.

I den andra perioden, framförallt de första tio minuterna, är Örebro det klart bästa laget. Jonathan Lekkerimäki kliver fram med två riktigt viktiga mål. Örebro håller inte uppe spelet riktigt hela perioden, men bra nära.

Den tredje perioden är en fullt godkänd insats på många sätt. Perioden bryts sönder lite av utvisningar, vissa mindre begåvade än andra, men Örebro reder ut dem alla. Penalty kill har levererat på senare tid. Örebro är framförallt mycket mer aggressiva i sin box än innan.

Glenn Gustafsson gör 3-1 på ett väldigt Glenn-igt sätt. Han forcerar verkligen in den pucken i mål. Den skulle bara in. Ett mål som han verkligen förtjänade och förhoppningsvis är det starten på även hans resa mot ett bättre självförtroende.

Emil Larsson utgick efter att han fått en skridsko på underarmen. En ren olycka. På presskonferensen efteråt framkom det att skadan var allvarlig, men det hade kunnat vara värre. Han hade fortfarande ingen känsel i fingrarna och det var tal om skador på senor.

Danick Martel gör en riktigt bra match. Hans driv på mål vid 2-1 var avgörande för målet. Han spelar på sitt typiskt kanadensiska, nästan desperata sätt med en övertro på allt han gör. Jag tror att hans starka självförtroende och driv i sig kan vara mycket viktigare för den här gruppen än något annat han gör.

Dennis Everberg planterade sedan sig runt målet och där är han så fruktansvärt stark att det är svårt att vara upprörd över att han lyckas peta in en pucken med minuten kvar.

Inför säsongen vill jag minnas att jag skrev att en slutspelsserie mellan dessa lag hade varit grymt häftigt. Det tycker jag nog fortfarande och det är möjligt att det kan hända denna säsong, men den kvalitet och den flärd i spelet som jag såg då, den finns inte längre med i bilden.