Svar till: Läktartugg

Svar till: Läktartugg

Hem Forum Hockeysnack Läktartugg Svar till: Läktartugg

#12402
pb_90
Deltagare

Det var intressant det där du skrev om löner i SF, PB. Nu fattade ju inte skägget något ändå men det är ju bra att någon kan förklara så för alla dessa kvackare vad det faktiskt innebär att värva spelare från typ KHL.

Det gör ju dessutom det ännu roligare att folk höjer på ögonbrynen över Enroth’s, i SHL-mått mätt, höga lön.

En spelare som ska återvända från KHL till SHL ska ju, för att det överhuvudtaget ska vara realistiskt, gå ner något enormt i lön. Detta sker ju i regel bara om spelaren har ett hjärta för en specifik klubb. Typ Linus Omark för Luleå. Annars kommer klubbarna som ändå lyckas värva spelaren tvingas betala enorma summor.

Örebro tror jag ska satsa hårdast på spelare i SHL och Allsvenskan för att få så bra bredd och spets som det går.
Eventuellt krydda med någon transatland eller hemvändande svensk från NHL.
Uppenbarligen så har ju det vinnande konceptet på senare tid för Örebro varit en bred och sammansvetsad trupp, snarare än enorm spets.
Detta har man nog lärt sig en del av till nästa säsong.

Nej men Skägget är nog inte ensam över att inte förstå hur mycket skatt man faktiskt betalar i Sverige och vad konsekvenserna av detta är när det kommer till att konkurrera på en världsmarknad som hockeyn ändå är.

Kollar man skatten på inkomster i Schweiz så verkar den ligga mellan ~10-25%. LåÅÅååååÅÅÅångt ifrån de 50-60% du betalar i Sverige som höginkomsttagare.. Sen är det dyrare att bo där självklart.

Men alla som tror att vi på något sätt kan vara med och slåss vad det gäller nettolön (vilken är den enda lönen man bryr sig om) har uppenbarligen inte koll på det svenska skattesystemet och hur galet högt skattetryck vi ändå har om man jämför med många andra länder. Och vilka konsekvenser detta då självklart för med sig.

Och med allt detta sagt så betyder det inte att jag vill att alla skatter ska sänkas imorgon… Eller? 😉