Svar till: Läktartugg

Svar till: Läktartugg

Hem Forum Hockeysnack Läktartugg Svar till: Läktartugg

#14552
pb_90
Deltagare

Har kikat lite på kvällen här och jämfört säsongerna 15/16 till nu för att se vilket genomsnitt vissa parametrar har. Ska slänga upp lite bilder osv sedan tänkte jag om någon vill kika 🙂

En anomali de senaste åren är att snittcorsin för lag tio har de senaste fyra åren varit 51,8%. Dock har snitt PDO:n för densamma varit 98,2%.

Örebro presterar tillräcklig bra corsi för att hamna mellan 4:e och 10:e plats historiskt om man bara kikar genomsnitt de senaste fyra åren. PDO:n är självklart hög men med Furch i mål är kanske en hög räddningsprocent inte är helt otänkbart genom hela säsongen. Om skottprocenten sjunker till mer normala 8% så skulle vi fortfarande ha PDO-siffror i det högre PDO-spannet vilket är bra då lag på övre halvan tenderar att ligga någon procentenhet över 100%. Dvs, lag högre upp i tabellen tenderar att ha en bättre målvakt och bättre skyttar.

Special teams (PP% + BP%) säger kanske inte skitmycket. Men lagen i topp sex har de senaste fyra säsongerna legat på över 100% i special teams. Örebro har 97,2% i dagsläget vilket snarare tyder på en kvalitet för ett lag runt plats 7-12 eller något. Men det har ju också sett bättre ut på slutet.

Kan Örebro hyfsa till siffrorna i special teams något mer så kan det ju kompensera för att skottprocenten sjunker lite i 5v5.

Känslan av överprestering som en del experter har beror kanske till stor del på PDO men troligtvis i största delen på fortfarande på vårt spelarmaterial.