Arnzten räddade Örebro i felpassningsmästerskapen

Visst är det härligt ändå. Fyra raka segrar och serieledning? Det har inte hänt många gånger att Örebro legat först i tabellen och nu är det tidigt på säsongen, men det ger ändå en ledtråd om att klubben är på rätt väg.

Till skillnad från de tre tidigare matcherna gjorde Örebro en bra första period. Att powerplay producerade ännu ett mål är också något nytt som jag försöker vänja mig vid. Det snabba passningsspelet och precisionen i passarna är kort och gott delikat att bevittna.

Sedan får man nog säga att detta var inte den bästa matchen som något av lagen har spelat. Disciplinen lyste med sin frånvaro och känslorna svallade över många gånger. Dumma beslut togs lite varstans på isen och domarna hade svårt att få ordning på det.

Det kulminerade i en sen tackling från Oscar Lindberg som korrekt ”endast” resulterade i fem minuter interference. Lite gruff efter slutsignalen var väntat och det är nog bra att de får ur sig alla hormoner så de kan komma tillbaka och göra en bättre match nästa gång.

Örebro tog ledningen i powerplay genom ett välriktat skott i powerplay av Philip Holm bakom en välskymd Gustaf Lindvall. Holm ser ut som att han hittat både form och självförtroende igen. Han går en spännande säsong till mötes.

I den andra perioden tog Holm tog en räd upp på kanten, spelade in till Oliver Eklind som passade vidare till William Wikman som kunde stöta in pucken i öppet mål. Så snyggt så man log från öra till öra.

Skellefteå reducerade till 2-1 med en riktigt projektil från Axel Sandin-Pelikka, som nog var hemmalagets bästa spelare denna kväll. Jonas Arntzen i målet kunde inte gärna göra mycket åt den, men i övrigt var han en lugn, stabil vägg.

Arntzen fortsätter att visa vilken otroligt kapabel målvakt han är. Örebro står väl rustande på målvaktssidan minst sagt.

När Oscar Lindberg sedan ger pucken till Mathias ”Brompa” Bromé, känd för sina mål i tom kasse i slutminuterna, och därmed ger bort matchen till Örebro, hade vi fått det ultimata beviset på att detta var en riktigt huvudlös match spelarna bara vill gå vidare från.

Säsongen är lång, men varje poäng räknas i slutändan. Detta är sannerligen starten på vad som kan bli en underbar resa.