Örebro vände och vann ännu en gång

Örebro vände och vann ännu en gång

Tänk en dag när Örebro Hockey börjar en match från minut 0 och spelar ut sitt fulla register direkt från start? Den dagen, den dagen…

Fram tills dess får vi kanske vänja oss vid att laget hamnar i underläge inledningsvis och sedan vaknar till liv för att vända matchen.

För just nu har det varit ett konsekvent beteende av Örebro genom att spela mindre bra i den första perioden för att sedan komma igen i den andra och sedan dominera i den tredje. Det är som att de börjar med ett gummiband som håller tillbaka dem och när bandet väl går av då släpper alla hämningar.

Örebro har ett bra lag på pappret, inte minst backsidan, så nog kan man begära att laget är med lite bättre från start? Det är något för Johan Hedberg att jobba på utan tvekan. För det kommer att komma en dag när det där gummibandet vägrar ge med sig och de kommer inte ikapp.

Men här och nu är det bara att vara glad för att Örebro ligger två i tabellen, en poäng bakom Färjestad som tagit full pott, och förhoppningen är så klart att de ska fortsätta ligga kvar där uppe. De spelar dessutom en roligare hockey än på länge, samtidigt som de kan spela en riktigt bra defensiv hockey också.

Det vet vi att de kan och jag tycker vi ser det också under matcherna när de väl vaknat till.

Jag trivs bra i Örebro, det må jag säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *