Det såg väl ut lite som väntat, men skönt med seger

Örebro åker upp till Leksand och tar med sig alla tre poängen hem. Rent spontant har inte Leksand varit ett motstånd som skrämt Örebro på länge nu. Annat var det i början på SHL-äventyret när Oscar Alsenfelt agerade vägg i målet och trots att man vann skotten med runt 40 skotts övertag lyckades man inte vinna matchen.

Nu började också matchen riktigt bra från Örebro där den tryckte på första fem minuterna och gjorde jobbet i offensiv zon på ett bra sätt. Tyvärr fick de ändå ett billigt mål i baken som Jhonas Enroth inte kan vara nöjd med. Det har varit en del billiga mål bakåt under försäsongen, som inte varit hans fel ska sägas, men man var inte helt förvånad att det kom.

Leksand tog sedan över spelet rejält i första perioden och de fick också ett andra mål efter en bjudning på egen blå. Det får inte hända helt enkelt.

Med 0-2 på tavlan kändes det som att det var bara att bryta ihop och komma igen. Örebro gjorde också det och kom ut och gjorde en bättre andra period. Halvvägs in fick man chansen att spela powerplay, och det är något som Örebro faktiskt är bra på just nu. Efter en del bra försök hittar så småningom Hannes Björningen över till Jonathan Lekkerimäki som enkelt lägger in reduceringen till 1-2. Det var läckert kort och gott.

Inget mer mål kom i perioden, men det var nära kan man väl säga.

Direkt i tredje perioden stod sedan jätten Milton Oscarsson för matchens delikatess när han skarvade en sargpass från Gustav Backström in i mitten till sopren Emil Larsson som är så klinisk som man kan vara i den situationen. Örebro var ikapp till 2-2.

Leksand skulle studsa tillbaka lite grann när de lyckas göra 3-2 i powerplay efter att Oscar Lang åkt på Oliver Eklind och fått med sig en utvisning. Den kändes lite svag den utvisningen, men i övrigt märkte man inte av domarna speciellt mycket så låt inte det färga hela intrycket av deras insats.

Det skulle vara en kortvarig lycka dock för Örebro vek inte ner sig. Bara två minuter senare hade Ludvig Larsson styrt in Samuel Johannessons skott till 3-3.

Örebro fortsatte att mala på för seger och ett segermål skulle också komma. Hemvändande Glenn Gustafsson skulle slå in 4-3 från slottet, som verkade öppnat upp sig helt i tredje perioden, och det skulle visa sig vara matchvinnande. Mathias Bromé slängde in en puck i spelet 5 mot 6 i slutet också.

Någon som knappt nämndes av kommentatorn igår, men som spelade rejält och bra hela matchen var Rasmus Rissanen. Han var tuff och på ett bra sätt. Separerade spelare från puck med hjälp av sin kropp och slog enkla snabba pass efter det. Det var defensivt spel när det var som bäst i mitt tycke.

Ludvig Larsson, Mathias Bromé och Samuel Johannesson gjorde alla två poäng var i första matchen. Larsson och Bromé vet vi att de kan, men att Johannesson vågade vara den back man vill han ska vara och ta plats på det sätt han gjorde, det var väldigt roligt att se.

Måltjuvarna Emil Larsson och Jonathan Lekkerimäki hittade nät direkt också.

Det fanns mycket att gilla, och får man rätsida på de lite enkla baklängesmålen då kommer det att bli en rolig säsong detta.

Nu väntar Rögle på lördag i första hemmamatchen. Tänk på att komma i tid eftersom alla ska visiteras innan matchen!