Sur förlust mot Skellefteå

Den första perioden

Den första perioden var utan tvekan ett steg upp från matchen i torsdags. Örebro spelade med bra intensitet och spelet stämde rätt bra i alla fall första tio ungefär. Like i torsdags så vände dock fördelen efter halva perioden och motståndarna kunde ta över.

Skellefteå är också ett mycket bättre lag och tar ledningen när Axel Sandin Pellikka lägger en hög puck mot mål som Marcus Eriksson kan styra in precis fram en chanslös Jonas Arntzen.

Örebro skapar en del oreda framför Skellefteås mål och två powerplay genererade en del chanser, i alla fall den första delen av dem när Örebro fick ställa upp med första enheten direkt i offensiv zon. Den andra halvan av respektive powerplay dödade Skellefteå effektivt av.

Milton Oscarsson stod ut lite i första perioden på ett positivt sätt tillsammans med den nya Masto-kedjan. Oscarsson hade bland annat ett bra läge där han höll undan sin motståndare medan han bröt in i slottet och satte pucken i armhålan på Gustaf Lindvall.

Andra perioden

Den andra perioden blev inte som sist, i kontrast till den första. Örebro höjer sig och tar kommandot i perioden, men trots puckinnehav och spel i Skellefteås zon lyckas man inte omvandla det till målchanser eller mål för den delen.

Örebro spelar bra och pressar ned Skellefteå så pass att de väljer att ta en time-out. Det gav ingen omedelbar effekt i alla fall utan Örebro fortsätter att pressa på, men man kommer inte så långt att man får iväg skott på mål.

Jonas Arntzen fortsätter att storspela och har gjort flertalet riktigt viktiga räddningar.

Melvin Fernström var riktigt nära att kvittera nästan halvvägs in i perioden, men skjuter över från nära håll.

Skellefteå lyckas ta sig upp i Örebros zon en sväng, men skapade inget farligt.

Örebro vände tillbaka spelet och William Wikman lyckades ta sig in framför mål från hörnet, men hans backhand slutade i magen på Lindvall.

Fernström fortsätter att imponera när han på egen hand skapar en massa oreda i Skellefteås zon, men Lindvall lyckas till slut blockera pucken som dansar runt framför honom mellan en massa olika spelare.

Norell sticker emellan med en indianare i egen zon innan Örebro kan åter igen etablera spel i Skellefteås zon där Hannes Björninen får hyfsat läge från nära håll, men inget mål.

För att variera sig drog kommentatorn till med ”tekning i Örebros offensiva zon”.

Arntzen fick också göra ett litet ingripande med några minuter kvar på klockan. Kul att han fick vara med i spelet också.

Skellefteå hade lite mer av spelet mot slutet, men perioden gick tveklöst till Örebro… Utan att göra mål.

Tredje perioden

Den tredje perioden var jämnare, men det var på bekostnad av spelkvalitén överlag. Det var hyfsat tempo, men passarna var ganska svaga. De chanser som skapades kom ibland av att den första passen missades, men den hittade ändå till en andra spelare av ren tur.

Det ska dock sägas att Skellefteå hade större problem än Örebro med att slå en vettig passning.

Ludvig Larsson, som varit pigg under matchen, står sedan för en fin uppåkning och det leder till ett backskott, kanske ett skottpass, från just Larsson till Melvin Fernström som kan styra in sitt första SHL-mål. Fernström hade jobbat ihop till det.

Örebro får luft under vingarna med målet och skapar ett par fina chanser direkt efter det. Emil Larsson är nära från dålig vinkel bland annat.

Skellefteå replikerar tyvärr senare i perioden när Jonas Arntzen står för en tavla när ett backskott tar på axeln och sedan flippar över honom in i mål. Det ser ut som att han missbedömer den tyvärr och sedan har maximalt oflyt med studsen.

Kort efter det blir Peetro Seppälä utvisad för interference som går att diskutera, och sju sekunder in på powerplay åker Norell ut för en hög klubba. Örebro får spela tre mot fem i nästan två minuter. Skellefteå gör 3-1 omgående när Backström inte lyckas hålla undan vid returen på Pudas skott.

Det blev ändå bara ett mål i baken även om det var nära att det blev fler.

Patrik Karlkvist driver sedan pucken in mot bakom mål, släpper på första stolpen och bak till Robin Norell som ställt sig i slottet. Han nyper direkt och sätter pucken lågt på bortre stolpen. Örebro är plötsligt med igen vid ställningen 3-2 till Skellefteå.

Örebro plockar ut målvakten, men det slutar bara med att Skellefteå gör 4-2. Örebro skapade en eller två bra chanser att kvittera dock. Det var ett bra försök.

Avslutande ord

Det är ingen skam att förlora mot Skellefteå. Idag var det otur och sedan två utvisningar på varandra som sänkte laget.

Bra lag har tur och Skellefteå är ett bra lag. Örebro är inte ett lika bra lag och har inte råd med motstudsar som de hade idag. Man kan tycka att Örebro förtjänade mer än man fick och det är väl inte helt fel att tycka så, men det hela kommer tillbaka till vad man har för spelarmaterial och deras respektive kompetenser.

Skellefteå hade stora problem med att bara slå enkla passningar och Örebro var överlag det bättre laget idag, men det hjälper inte att bara ha pucken och kunna passa runt den hyfsat bra. Man måste konvertera det till målchanser och mål också.

Jonas Arntzen gör en bra match, men tavlan blev väldigt kostsam. Utan den hade han nog stulit en poäng eller fler, men likt Enroths insats senast så räckte det inte riktigt hela vägen trots i övrigt bra spel.

Fernström som får göra sitt första mål ska förstås hyllas. Han gör mycket bra, inte minst i andra perioden. Båda han och Danielsson lär få fortsätta med A-laget ett bra tag till.

Ludvig Larsson som passade till Fernströms mål var pigg idag. Även Oscarsson var mycket piggare än senaste.

Karlkvist kändes som han hade det ganska tufft idag, men lyckas ändå fixa fram en bra framspelning till slut.

Örebro vinner skotten med 30-28, men Gustaf Lindvall var riktigt bra i bortamålet.

Att säga att jag inte gillar versionen av Sound of Silence som spelas i arenan är en underdrift utan like. Det kan dock vara ljudsystemet som är så jäkla kasst att det inte gör sången rättvisa. Det låter förjävligt hur som helst. Om det är låten eller ljudsystemet låter jag vara osagt.