Karlkvist regisserade två poäng till Örebro

Karlkvist regisserade två poäng till Örebro

Örebro fortsätter att göra minimalt med ändringar i truppen. Jonas Arntzen, SHL:s just nu bästa målvakt, startar och Elias Ekström tar ordinarie plats medan Liam Danielsson är extraforward, men som vi vet kommer de att rotera under matchen.

Första perioden

Ett dimmigt Malmö Arena bjöd som väntat på mycket kamp. Örebro får de första riktigt bra chanserna efter att Elias Ekström vunnit kvar puck i offensiv zon. Först skjuter Gustav Backström och lite senare får Ludvig Larsson fått bra läge. Denna gång lyckas han inte jonglera in returen.

Carl Persson får ett bra skottläge, men skjuter utanför.

Örebro håller Malmö på utsidan samtidigt som man håller rent i egna slottet. När de vinner pucken spelar man sig loss framgångsrikt.

Arntzen får kliva fram när Robin Salo och Lassi Thomson kommer in och hjälper Malmö att få till lite mer spel i offensiv zon.

Spelkvalitén är inte den bästa mot mitten av perioden. Inte för att den var överdrivet hög innan dess, men det är ingen större underhållnings som det bjuds på.

Örebro vrider upp det fysiska spelet något och initialt leder det till att man kan ta över spelet lite, men tyvärr slutar det med att Emil Larsson hamnar i utvisningsbåset.

Örebroklacken gör det bra när de hejar på laget i spel med en man mindre. Laget på isen svarar med att hålla Malmö till noll skott på mål. Det var ett ganska dåligt powerplay från deras sida i all ära, men Örebro har samtidigt hållit nollan i den spelformen i fem raka matcher.

Örebro bjuds sedan på en jättechans när Johan Ivarsson passar till Peetro Seppälä i mittzon.

Malmö tar tillbaka initiativet i matchen, men slänger bort det med icing.

Förstalinan får bra rullning i Malmös zon där Puistola, Karlkvist och Seppälä inte minst passar runt bra.

Fjärdelinan tar över och lyckas även de få spel i offensiv zon med avslut av Glenn Gustafsson till slut.

Ludvig Larsson bryter pass i egen zon och sätter full fart mot Marmenlind, men han lyckas inte överlista honom. Axel Sundberg av alla står för ett bra hemjobb och stör Larsson.

Gustav Backström står sedan för en finfin brytning när William von Barnekow försöker smita emellan, men han fick inte ens iväg ett skott på mål även om han kom hyfsat nära mål.

 Andra perioden

Malmö börjar bäst och sätter tryck, men samtidigt som Örebro försvarar sig bra slår Malmö bort chanser med dåliga uppspel. De lyckas inte omvandla spelet till mål.

Örebro biter sig fast i zon med förstakedjan, men det blir som bäst ett backskott från Quenneville. Fjärdekedjan byter av dem och lyckas skapa riktigt bra kaos framför Malmös kasse, men pucken lyckas inte passera linjen.

Lassi Thomson och Robin Salo ger Malmö åter igen chansen att etablera spel i offensiv zon. Karlkvist drar på sig en till utvisning i och med det.

Malmö väljer att köra kaosvarianten i detta powerplay och det ser ganska farligt ut med tanke på att pucken studsar runt framför mål, spelare faller och vevar, men Arntzen är med hela tiden och något mål blir det inte heller denna gång.

Istället skulle William Wikman få sista avslutet i den sekvensen, men inget mål för honom heller.

Örebro får bra snurr i Malmös zon med förstalinan åter igen, men de har svårt att hitta riktigt bra chanser. Det är fina passar, men de leder inte till så mycket.

Robin Salo skapar sedan åter igen huvudbry för Örebro när han vinner kvar puck vid rensningsförsök och fina dragningar efter det. Precisionen i passningarna efteråt var som tur var inte av samma klass.

Spelet böljar fram och tillbaka.

Robin Norell råkar tyvärr lyfta ut en pucken ut på läktaren utan touch. Nytt powerplay för Malmö.

Det blir ganska kaosartat även denna gång, ännu värre till och med. Örebro lyckas inte rensa ut pucken och får spela med samma manskap i över två minuter. Malmö lyckas dock inte göra mål denna gång heller. Passarna hittade inte bladet i de avgörande ögonblicken.

Tredje perioden

Örebro börjar bra i tredje med förstalinan, men Malmö vänder och sätter en puck i nät. Målet videogranskas efter att en spelare stört Arntzen, men de kommer fram till att det är Norell som knuffar in honom i Arntzen, vilket jag bara kan hålla med om.

Fjärdelinan går in och sätter direkt tryck mot Malmös mål och det ger Örebro chansen att spela powerplay och det är reducerat när förstaenheten spelar ut Malmös box. Efter en stunds passande runt passar Quenneville till Karlkvist som direkt slår pucken in genom boxen till Björninen som styr upp pucken i nätmaskorna.

Bortaklacken fortsätter att leverera bra med sång och ramsor. Nu vet man ju att TV4 mickar upp bortastå rätt mycket, men jag tycker fortfarande att dessa killar och tjejer ska hyllas för sin insats.

Spelet öppnar upp sig lite grann. Det svänger fram och tillbaka en del.

Örebro är de som skapar mest ändå. Emil Larsson dribblar bland annat till sig ett bra läge nära mål, men skjuter utanför.

Malmö spelar på säkerhet medan Örebro går för ett ledningsmål.

Örebro börjar sedan bara slå ifrån sig de med och då nappar Malmö och gör ett sista försök.

Örebro får avsluta i offensiv zon, men de sista sekunderna passar Seppälä och Berglund tillbaka mellan varandra bara och när skottet väl kommer har tiden gått ut.

Förlängning

Lassi Thomsons vurpa i offensiv zon var rätt rolig. Kul att det hände något i förlängningen.

Fredrik Händemark får sedan en väldigt hård utvisning när han gruffar lite med Ludvig Larsson när han åker mot Malmös zon.

Örebro avgör sedan när Karlkvist bombar in 2-1 på pass från Quenneville. Patenterat.

Avslutande ord

Defensiven är fortsatt superstabil, men lite likt Rögle-matchen kommer man inte riktigt till offensivt.

Jonas Arntzen fortsatt säkerheten själv.

Powerplay är fortsatt extremt giftigt.

Offensiven fem mot fem lämnar en hel del att önska. De kommer inte riktigt till.

Det finns inte så mycket mer att säga egentligen. Framförallt inte negativt. Det mesta ser faktiskt bra ut.

Tre poäng av sex möjliga på Skåneturnén känns helt OK ändå. Någon mer hade dock inte varit fel. Det känns som hade kunnat vara några till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *