Ny seger, Örebro hänger på i toppen

Örebro åkte till Gävle för att ta sig an Brynäs 2. En match som på förhand skulle vara en intressant värdemätare då Brynäs skulle potentiellt vara ett lag som skulle utmana Örebro om en plats i allsvenskan efter nyår.

Maja Armborg sprättade upp 1-0 i bortre krysset mitt i första perioden efter att Örebro haft det mesta av spelet. Spelövertaget fortsatte efter det och Örebro vann skotten med 13-4 efter första perioden.

Den andra perioden var lik den första med klart spelövertag för Örebro, men Brynäs lyckades kvittera  drygt 15 minuter in efter att det blivit aningen kaotiskt framför Örebromålet.

Det skulle vara en kortvarig lycka för Brynäs dock. Bara minuten senare hade Frida Grandelius lyckats peta sig förbi två försvarare två gånger om och var sedan iskall när hon kom fri med målvakten.

Den tredje perioden blir mållös. Örebro vinner skotten med 44-18 och förtjänade alla tre poäng idag. Med lite bättre skytte hade även denna match kunnat bli en betydligt mer målglad historia. Örebro spelar bra och skapar chanser. De behöver få in pucken också.

Med facit i hand känns det nog som att Örebro borde kunna hålla Brynäs bakom sig i tabellen, men det hänger givetvis på att man inte slappnar av för mycket för Brynäs skapade fortfarande mer än en del andra lag som Örebro mött.