Örebro vann efter nytt målkalas i tredje

Örebro vann efter nytt målkalas i tredje

Örebro tog hem alla tre poängen i matchen mot Linköping, men det satt verkligen långt inne. Jag kan verkligen förstå frustrationen hos motståndarna mot slutet av matchen för Örebro var nog inte förtjänt av alla poäng idag.

Linköping hade perioder i matchen där de tryckte fast Örebro i sin zon rätt hårt och det var också efter de lyckats göra det som de också fick sina mål. De spelade alltså taktiskt korrekt och fick utdelning som tänkt, men … det räckte inte.

Örebro fick ett ganska billigt 1-0 mål när Robert Leino bara slängde in pucken mot mål. Om det är någon spelare man verkligen unnar ett sånt mål så är det väl Leino. Han var fantastisk idag och hans andra mål kändes även det så väl förtjänt.

Jonathan Lekkerimäki fortsätter att visa vilken otrolig talang han är. Hans mål idag kom verkligen på ren vilja och beslutsamhet. Otroligt fint att se.

Segersiffrorna skrevs till 5-2 efter några mål i öppen kassen, men det var verkligen mycket jämnare än så. Detta var på inga vis en säker seger.

Örebro klänger sig kvar i toppen i tabellen och jag är fortfarande lite kluven. Jag vill inte klaga egentligen, men hur bra är Örebro egentligen? Jag känner inte riktigt att statistiken rimmar med positionen i tabellen.

Bra målvaktsspel är viktigt, och det har Örebro. Så mycket kan man säga säkert i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *