Tre poäng mot HV71 efter urladdning i tredje perioden

Tre poäng mot HV71 efter urladdning i tredje perioden

Örebro hade mest puck under inledningen av matchen, men de hade lite svårt att ta sig in i offensiv zon med pucken i behåll. Sista passen innan de skulle in i zon var allt annat än bra. Milton Oscarsson hade ett fint läge när han fick en fin pass av Brompa från Gretzky-position.

Framåt mitten av perioden stack HV71 upp och hade några bra chanser, men sen var det tillbaka till att Örebro hade pucken igen, men utan att få till några riktiga farligheter förrän Milton Oscarsson fick sin andra farlighet när pucken dimper ner bredvid honom framför målet.

Tyvärr får man väl konstatera att det ser fortsatt ut som att Örebro snurrar och snurrar, men farligheterna uteblir med tanke på hur mycket pucktid man har.

Lagom som jag noterat den anteckningen så lyckas Örebro till slut spräcka målnollan när Rasmus Rissanen ”fintar” första passen och sen hittar Samuel Johannesson sopren i slottet som snärtar in 1-0.

Örebro fick chansen i powerplay mot slutet av perioden, men trots rejält kaos framför Joni Ortio blev det inget mål innan pausvilan.

Utvisningen rann över till andra perioden, men inte tillräckligt för att Örebro skulle hinna göra så mycket mer än etablera spel i offensiv zon. I det fortlöpande spelet skulle Christopher Mastomäki slänga in en puck mot mål som studsade och sedan i lång och hög båge gick över målvakten och som den måltjuv han är såg Emil Larsson till att peta in pucken innan den gick in av sig själv.

Efter tar HV71 över och mer och mer. Det blir lite farligt också vid tillfällen, men Jhonas Enroth är som vanligt stabiliteten själv som vanligt. Örebro redde ut det och sen när man stack upp skapade man riktigt fin farlighet som Ortio fick göra en riktig TV-räddning på.

Som grädde på moset fick man också en utvisning med sig, men utöver en antal smånätta passningar precis runt målgården skapade man inget riktigt farligt med en man mer.

HV71 var det bättre laget i andra perioden, men det skulle dröja till dryga tre minuter kvar innan de lyckades utnyttja spelet och göra mål och reducera till 2-1.

Direkt på tekningen åker Emil Larsson ut för hög klubba och HV71 får ett gyllene läge att sätta mer vind i seglen, men även om de inte fick något mål fortsatte de att trycka på efter utvisningen gått ut och lyckas jobba till sig ytterligare ett powerplay som de fick inleda tredje perioden med.

Det blev ett mållöst powerplay, men HV71 fortsatte med en hög forecheck som var nära att betala sig nästan omgående. HV71 var det bättre laget under första halvan av perioden, men överlag kändes som en match mellan två lag som desperat letar efter formen.

Mot mitten av perioden fick Örebro chansen i powerplay för tredje gången och den här gången tog Jonathan Lekkerimäki saken i egna händer och satte 3-1 omgående när han prickskjuter med helt galen precision i första krysset.

HV71 la sig inte ner efter det utan istället gjorde de 3-2 omgående. I samband med målet drar Hannes Björninen på sig 2 minuter för abuse of officials. Björninen som annars varit riktigt bra i matchen, men det där är aldrig en bra utvisning att ta.

Örebro reder ut det utan några större problem dock.

Emil Larsson är sedan väldigt påpasslig när Axel Sundberg tacklar in en HV-spelare in i en annan som sedan tappar pucken. Emil passar då, det är helt säkert, han passade, till sin namne Ludvig Larsson som bara kunde stöta in pucken i öppen kasse.

Filip Berglund bättrade sedan på siffrorna till 5-2 bakom en välskymd Ortio efter några fina dragningar.

Jag höll på att skriva att de sista tre minuterna spelade Örebro av på ett kontrollerat sätt, men de gjorde det ännu bättre än så. Emil Larsson stänker dit sitt andra mål för matchen efter att Samuel Johannesson gjort en riktigt snygg brytning innanför offensiv blå när HV försökte ta sig ur zon.

Örebro är fortsatt urstarka i tredje perioden och vinner den denna gången med hela 4-1.

Örebros spel kan fortsatt kännas aningen frustrerande att kolla på under långa stunder. Det kommer inga målchanser trots att man har pucken. Jag kanske är otålig för det går ju inte att klaga jättemycket på tabelläget eller på resultaten sammantaget.

Nu väntar match på lördag mot Linköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *