Första segern, Västerås nollade

Örebro Hockey inledde försäsongen med att åka till Västerås för att möta … Västerås. Örebro inledde med att parkera i Västerås zon och snurrade runt en hel del, men skapade kanske inte några riktiga farligheter.

När målet väl kom så var det en riktig läckerhet. Samuel Johannesson fick äran att göra första målet mycket fint framspelad av backkollegan Ramsus Rissanen som gav honom mer eller mindre öppen kasse. Mathias Bromé fick en assist också.

Det hade hängt lite i luften och ett andra mål kändes in långt borta, men det dröjde faktiskt till andra perioden innan Jonathan Lekkerimäki bröt in på mål och fint sköt in 2-0. Andra nyförvärvet som målade denna afton, och Johannesson fick dessutom assist på målet också tillsammans med Linus Arnesson som är tillbaka i Örebro.

Inte långt senare fick Samuel Johannesson en ny passning över mittlinjen, men denna gång av Elias Pettersson, och han kunde enkelt stöta in 3-0.

Jhonas Enroth i målet hade inte jättemycket att göra under kvällen, men fick göra några räddningar i andra och tredje perioden. Västerås hade helt enkelt inte mycket att komma med denna kväll.

I den tredje perioden såg Robert Leino till att utöka ledningen till 4-0 när han slog in en backhandretur från Emil Larsson.

Det är svårt att säga så mycket om en match som denna. Det var för ojämnt och det är dessutom första försäsongsmatchen, men kul med seger oavsett.

Kul att både Johannesson och Lekkerimäki fick måla direkt.

Kul att Hedberg fick vinna första matchen i båset.