Första förlusten, pucken ville inte in

Första förlusten, pucken ville inte in

Att slutresultatet blev 5-2 är inte mycket att hänga upp sig på. De två sista målen kom i tom kasse och de två första målen fick Oskarshamn mer eller mindre gratis av Örebro och sargen, men framförallt speglar det inte spelet i stort.

Det märktes direkt att detta var en mer jämbördig motståndare jämfört med matchen mot Västerås, men i det stora hela såg det ut lite som brukar när lagen möts. Oskarshamn spelar kreativt med bra passningsspel i offensiv zon och är överkreativa i defensiv zon, vilket ledde till att Örebro kunde trycka fast dem flera gånger.

Nu lyckades dock inte Örebro utnyttja dessa puckvinster. Jag tror inte de är speciellt nöjda med hur de inte kom in på mål överlag i matchen. Samtidigt fick ramverket smaka på pucken flera gånger. Effektiviteten fanns inte där idag, men det är därför man spelar försäsongsmatcher.

Det gav laget mycket ändå, förlusten till trots. Det är lite nya detaljer för alla att ta till sig och sätta i verket.

Spelmässigt hade Örebro majoriteten av spelet. Presspelet var bra, uppspelen var bra, men skärpa och effektivitet behöver ta kliv upp. I framförallt tredje perioden tryckte man på för att komma ikapp och de gör 3-2, men kom inte närmare än så trots bra försök.

Den här matchen gav säkerligen laget mycket, mer än matchen mot Västerås som kändes lite bortkastad när den var så ojämn, och nu blir det upp till dem att förfina och ge Leksand en match på onsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *