Bra insats, men förlust mot Färjestad

Örebro hade ingen rolig inledning på säsongen med en storförlust mot Färjestad, men laget har sedan dess ryckt upp sig ordentligt och visat upp den ena bra prestationen efter den andra, och nu i returmötet var det en jämnare tillställning.

Med det sagt var det fortfarande en tuff öppning för hemmalaget och att Färjestad ledde med 3-0 efter första perioden är det svårt att säga så mycket om. De kom ut bra och Örebro gjorde vad man kunde för att stå emot, men Färjestad är ett lag rustat för SDHL-kval.

Den andra perioden var en jämnare historia där Örebro fick en del chanser och en av dem resulterade också när Linnea Bäckström påpassligt slog in en retur. Örebro vann med det den andra perioden och är faktiskt bara det andra laget som gjort mål på Färjestad denna säsong.

Den tredje perioden var lite mer lik den första, men såg ut att gå mållös innan Färjestad lyckades göra 4-1 med bara minuter kvar.

Det är svårt att säga så mycket om en match som redan på pappret är så otroligt ojämn. För Färjestad är detta seriespel en lång promenad mot fortsatt spel efter jul och sedan SDHL-kval. Örebro gör det bra som stångas och håller sig till spelplanen, men en seger eller att ta poäng vore en jätteskräll i all ärlighet.

Örebro möter Mora/Hällefors härnäst och sedan Falun. Den matchen avgör troligen vilka av Falun och Örebro som tar en given plats för vidare spel, och i omgången efter det väntar Brynäs 2 som är laget som eventuellt kan stjäla en plats från antingen Falun eller Örebro.

Det är lite spänning med andra ord även om jag känner mig hyfsat trygg med att tippa att det blir Falun och Örebro som går till vidare spel, tillsammans med suveräna Färjestad då.