Örebro tar stormkliv mot allsvenskan

Örebro tar stormkliv mot allsvenskan

Örebro Hockey tog en mycket bekväm seger hemma mot Hedesunda senast. Med fem matcher kvar att spela befinner sig Örebro på en andraplats i tabellen. En poäng bakom Färjestad med en match mindre spelad och en poäng före Falun.

Det lag som ska kunna hota Örebro om en plats i topp-3 och därmed vidare spel efter jul är Brynäs IF 2 som parkerar precis utanför topp-3 med fyra poäng mindre än Örebro.
Dessa två lag möts i den nästsista omgången hemma i Behrn Arena den 2/12 12:00. Den matchen kan bli helt avgörande för hur serien slutar för Örebro.

I den första matchen mellan lagen vann Örebro med 2-1, men man skotten vanns med hela 44-18. Ifråga om riktigt heta chanser var det jämnare, men Örebro var helt klart det spelförande laget.

Nu närmast väntar Färjestad som bara tappat en poäng hittills och det var mot Falun i en väldigt jämn match som de till slut vann på straffar. Örebro möter just Falun i omgången efter det och en seger där skulle väga tungt i racet om en allsvensk plats.

Det ser hur som helst mycket lovande ut för tjejerna, men det är en tuff avslutning med matcher mot Färjestad, Falun och Brynäs framförallt, men också Västerås och Mora. De två senare borde inte kunna störa Örebro, men det ska så klart spelas om det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *