Checkers tog två raka hemma, fem poäng av Ryan

Checkers tog två raka hemma, fem poäng av Ryan

Charlotte Checkers har haft en lite svag öppning på säsongen, men likt förra året hindrade det inte Derek Ryan från att producera och leda laget likt den kapten han var och är. Årets upplaga av Checkers är kanske något starkare, men det är fortfarande lite ovisst om de kommer vara starka nog för att ta sig till Calder Cup. Derek Ryan gör i alla fall sitt för att ta laget dit.

I fredagens match mot Detroit Red Wings farmarlag Grand Rapids Griffins skulle motståndarna öppna vansinnigt med två mål innan fem minuter var spelade. Efter det lyckades coach Samuelsson väcka laget och spelet jämnade ut sig något, även om Griffins nog fortfarande var bättre. Det skulle dröja en bit in i andra perioden innan Checkers skulle börja knapra sig ikapp. Keegan Lowe assisterad av Ryan pricksköt in 1-2 till hemmalaget och kort efteråt skulle förra årets succérookie Sergei Tolchinsky kvittera matchen.

Perioden skulle precis lida mot sitt slut när Ryan serverade Brock McGinn som kunde peta in 3-2 med 1 sekund kvar på klockan. I tredje perioden skulle sedan Ryan servera McGinn igen och slutresultatet 4-2 var ett faktum. Checkers gjorde en överlag godkänd insats för kvällen, men blev helt klart tagna på sängen i inledningen.

I returmatchen såg laget till att vara med från början och kunde istället ta ledningen efter bara 2:32 genom Valentin Zykov och bara fem minuter senare kunde laget utöka till 2-0 genom Derek Ryan, serverad av sin radarpartner McGinn. Ryan skulle sedan fastställa 3-0 i öppen kasse med minuten kvar att spela av matchen.

Inför denna säsong skrev Checkers kontrakt med rutinerade målvakten Michael Leighton. Leighton har börjat säsongen bra i den rödvita dressen och höll nollan i den andra matchen. Han värvades även som en mentor åt rookien Alex Nedeljkovic som tyvärr fått en lite jobbig start på säsongen.

Ryan är nu uppe på 10 poäng på 6 matcher (5+5) och ligger på andraplats i AHL:s poängliga. Carolina Hurricanes har öppnat säsongen svagt, även om Viktor Rask glänser med 10 poäng på 8 matcher i NHL, men jag tror nog det kommer dröja innan det kommer att ske någon rockad mellan AHL och NHL här, även om en del centrar i Hurricanes underpresterat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *