Derek Ryans säsong är över, Checkers missar slutspel

Derek Ryans säsong är över, Checkers missar slutspel

Efter att Charlotte Checkers radat upp förluster i Derek Ryans skadefrånvaro blev de beroende av att övriga resultat skulle gå deras väg för att spel i slutspelet skulle vara möjligt.

Det gick vägen ända fram till sista matchen där Stockton Heat var tvungna att vinna sin match mot San Jose Barracuda.  Stockton vann den första matchen i dubbelmötet, men i den sista grundseriematchen för säsongen skulle Barracuda resa sig, vinna och sno åt sig den sista slutspelsplatsen.

Ryans skada är bara beskriven som en ”upper body injury”, men den har hållit honom borta över en vecka nu. Han matchades väldigt hårt av Carolina och Charlotte under slutet av säsongen och det är knappast förvånande att det till slut blev för mycket. Det var en snudd på omänsklig matchning.

Ryan har varit öppen och tydlig med att han vill ha ett envägskontrakt i NHL annars får det vara och efter avslutningen på den här säsongen där han åkte jojo mellan AHL och NHL kan jag tro att det cementerat hans åsikt. Nu blir det att vänta och se. Min gissning är att det blir Europa och vi ”vet” att relationen med Örebro är bra.

Nu gäller det att hålla alla fingrar, tummar och tår korsade, be till närmaste gud eller gudar beroende på vad man tror på, offra någon ostbåge och hoppas på det bästa. En centerlinje med Derek Ryan, Tom Wandell, Joakim Andersson och Gustaf Franzén eller Michael Haga vore nästan oförskämt bra, men den är nog mest en våt dröm än så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *