Formkoll inför Oskarshamn 7/12

Formkoll inför Oskarshamn 7/12

Torsk mot Växjö efter att Örebro misslyckats med att skapa ordentligt med och dessutom utnyttja målchanser. Det går inte riktigt att känna igen Örebro från tidigare som jobbade stenhårt och verkligen fullföljde spelet. Oskarshamn å sin sida har efter den väldigt positiva starten rasat ner i tabellen och det finns väl inte mycket som tyder på att de inte skulle sluta sist även om de förstärkt och på sistone sett mindre dåliga ut i siffrorna på sistone.

Oskarshamns siffror är fortfarande svaga och även om det också ser ut som dålig form är det nog inte bara det. Med Örebro å andra sidan börjar man ju nästan undra om de också nu håller på att gå in i en baksmälla, men siffrorna där tyder också på att spelet inte stämmer och formen inte alls är där. Det har nog gått lite för bra och man tror kanske nu att man inte behöver göra riktigt samma jobb längre.

De fem senaste matcherna ser de ut på detta vis:

Lag Poäng Mål Insläppta
Oskarshamn 3 8 17
Örebro 6 9 13

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott Skott emot SVS% S% Corsi% PDO%
Oskarshamn 124 131 87,02 6,45 47,65 88,75
Örebro 158 136 90,44 5,70 55,67% 95,31

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Oskarshamn 88,89% 2 21,74 5
Örebro 90,48% 2 9,52% 2

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Örebros skotteffektivitet är fortsatt jättelåg och räddningsprocenten går inte heller riktigt att känna igen över de senaste fem. Samtidigt är PDO nere på säsongslåga nivåer för laget medan Corsin är starkare än någonsin. Laget har fått jaga mycket de senaste matcherna och det förklarar siffrorna delvis.

Oskarshamns Corsi är högt över deras snitt just nu, men de har också en PDO som är den lägsta jag sett. Utdelning, men inte minst målvaktsspelet har inte levererat på sistone.

Boxplay är starkt för båda lagen, men Oskarshamn har även fått bra utdelning i powerplay på sistone, något Örebro verkligen inte fått.

Oskarshamn har bjudit på bättre motstånd på sin hemmais, men resultaten har fortfarande gått emot dem. Sett över en längre tid är Oskarshamn fortfarande sist i SHL av en anledning och Örebro är stora favoriter idag. Något annat än en seger är en flopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *