Svar till: Läktartugg

Svar till: Läktartugg

Hem Forum Hockeysnack Läktartugg Svar till: Läktartugg

#15027
JN27
Deltagare

Jag tänker alltid på den där FIRO-modellen när det börjar snackas nyförvärv. Framförallt så tänker jag på den när det snackas nyförvärv till fungerande lag.
I vårt fall så har vi ju värvat spelare för att ersätta de vi har förlorat, med undantag för Ebert som jag inte tycker att man kan ersätta på det sättet.

FIRO-modellen måste ju alla lag ta sig igenom och för att få en grupp som är sammansvetsad som Örebro’s grupp är för tillfället så krävs det att man tar sig igenom vissa processer, vilket exempelvis utflykten i skogen och diverse andra aktiveter skulle vara en del av.
Där byggde man gruppen och man fick dessutom fram ledare, vilka hela gruppen köpte med hull och hår.
Det som sker när man tar in en ny individ i gruppen, likväl som när en individ lämnar, så behöver man gå igenom hela processen igen. I en väl fungerande grupp så kan det gå fort, vilket det verkar göra i Örebros fall (jag tänker främst på utlåning av Lodin och Lindholm).
Det har mao inte påverkat gruppen nämnvärt.

Det som däremot kan påverka gruppen vid en rekrytering av Abols eller Ebert är att individer med redan tydliga roller blir åsidosatta vilket kan påverka gruppen i stort.
Ska det vara värt att gå igenom processen igen så är ju frågan om den inte är mer värd att gå igenom vid en rekrytering av Ebert, snarare än en rekrytering av Abols, då jag tycker att man ersatt Abols, och som du säger Yongma så är en rekrytering av Abols, för oss supportrar, välkommen. Men det medför ju ingen spets till laget.

  • Det här svaret redigerades för 3 år, 6 månader sedan av JN27.