Svar till: Läktartugg

Svar till: Läktartugg

Hem Forum Hockeysnack Läktartugg Svar till: Läktartugg

#15972
Henric
Keymaster

Det gäller att överleva den månad som dom flesta satt som riktlinje för karantän osv. Tror att det mesta kommer börja snurra när spridningen gått ner och fler blir friskförklarade.

En månad är tyvärr lång tid i ekonomiska termer. Det tog inte lång tid innan hotell- och flygbolag började permittera och varsla. De är kanariefåglarna i gruvan. För varje vecka som går nu kommer fler och fler branscher trilla över kanten. Vi står just nu på randen till den värsta ekonomiska kris vi skådat i modern tid. Håll i kalsipper och trosor, för det kan bli en sjuhelvetes åktur. I bästa fall kommer vi faktiskt bry oss om ÖHK går i konkurs. I värsta fall skiter vi i det för allt har gått åt helvete och vi har hyperinflation och att lägga pengar på lyx som hockey är helt verklighetsfrämmande.

Så är det absolut. Jag är inte heller helt säker på att vi kommer ha ett SHL-lag att gå tillbaka till när detta är över. Chansen som finns är ju att spridningen går ner snabbare än väntat och att regeringen i samråd med FHM tillåter folk att gå tillbaka till sina jobb som vanligt.

Det som dock skrämmer mig är att de rätta ansiktena börjar visa sig. Världsekonomin, som uttalat varit så stark, visar sig ju vara väldigt svag, med tanke på att vi knappt klarar av en vecka med nedåtgående kurvor innan helvetet brakat lös.
Det sista man ska ha nu är panik. Har regeringen utlovat ett räddningspaket så är det ju det man får luta sig emot. Däremot så är det inte räntefritt att låna statens kapital, och det kommer kännas av under lång tid framöver.

Korrekt, panik bör man akta sig för. Man får förbereda sig så gott man kan helt enkelt. Det kommer ta ett tag innan allt är återhämtat, och vissa saker lär se annorlunda ut efter det här. Jag tror fler länder tar rygg på det USA gjort sedan Trump vann valet; stimulera inhemsk produktion för att minska beroendet till Kina. Det medför möjligen dyrare varor, men jag tror vi också får en ökad tolerans för det iom det som händer nu.