Örebro värvar sparkad Frölunda-junior?

Örebro värvar sparkad Frölunda-junior?

Om ni missat det så har Frölunda hamnat i ett dåligt dager nyligen när de valde att stänga av fyra stycken juniorspelare som valt att tacka nej till att spela i A-laget. Anledningen är att de inte vill riskera chansen att få spela i en Nordamerikansk college-liga i framtiden. För att få spela där får man nämligen inte ha spelat ishockey på en professionell nivå. Det räcker rent av att en spelare skickas ned från A-laget till juiniorlaget för att det ska väcka frågetecken och kunna leda till problem för juniorerna.

De fyra spelarna i fråga är Calle Ehrnberg, Arvid Aronsson, Jacob Nordqvist och Jacob Olbing. Alla är backar vilket nog gör att det kommer bli en del J18-spelare som kommer bli uppflyttade ganska rakt nu. Enligt uppgifter till Hockeymagasinet har Örebro gjort klart med Arvid Aronsson. Aronsson har dock fått grönt ljus från Frölunda att flytta på sig så det finns inga konstigheter i frågan annat än att Aronsson just blivit avstängd och mer eller mindre sparkad från klubben efter att han blivit förbjuden att spela för något av Frölundas juniorlag enligt GP.

Det hela verkar rimligt och det är ju kul att han väljer att söka sig till just Örebro från Frölunda. Det borde väl vara en liten påvisning om hur organisationens rykte stigit uppåt de senaste åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *