Första kinesiska hockeyspelaren i KHL klar

Första kinesiska hockeyspelaren i KHL klar

Red Star Kunlun kommer att gå in i KHL säsongen som kommer och i och med att klubben kommer att vara baserad i Kina har KHL vissa regler som säger att en viss andel av truppen måste komma från det egna landet. Det verkar som att de måste ha minst 7 inhemska spelare totalt i truppen, men hur snabbt man måste uppnå detta krav är lite oklart. Nu har i alla fall klubben gjort klart med sin första kinesiska spelare: Rudi Ying.

Han är född i Bejing och uppvuxen där, men flyttade till USA vid 9 års ålder. Han har spelat juniorhockey i USA och även om han knappast imponerat hittills i de amerikanska juniorligorna är han bara 18 år gammal och kanske ett namn som kan fylla ut truppen för att de ska uppnå KHL:s krav. Det finns ingen uppsjö av bra kinesiska spelare, men till exempel backen Andong Song som tingades av New York Islanders i sjätte rundan förra året kan vara en möjlig spelare som faktiskt skulle kunna bidra på denna nivå.

Enligt EliteProspects har Red Star Kunlun en hög med kinesiska spelare i truppen på try-out-kontrakt. Majoriteten relativt unga och i stort sett alla från den kinesiska klubben Harbin som är baserade i Shanghai. Det har tidigare rapporterats att Red Star skulle spela en andel av sina matcher i just Shanghai den kommande säsongen.

Högst troligen kommer Red Star att vara helt beroende av sina icke-kinesiska spelare under en lång tid då hockeyns utveckling i Kina går långsamt, om än framåt. Ishockey är en dyr sport som inte många har råd med helt enkelt. Det är inte bara sant för Kina dock, så är fallet i många länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *