En analys av moderna målvakter

En analys av moderna målvakter

Jag fortsätter att tipsa om läsvärt material från ThePlayerTribune och härnäst är det Ben Scrivens, också känd som ”the professor”, som publicerat en artikel med rubriken ”Please, please, please don’t call me athletic”. Scrivens är, likt många målvakter, känd för att vara en lite udda person, men också en väldigt bildad sådan.

I den här artikeln går han in en del egenskaper för vad som gör en bra målvakt och en nyckel som han tar upp är att statistik är bra till en viss gräns, men det handlar i grund och botten om att hålla pucken utanför nätet och vinna matchen. Det går att göra på mer än ett sätt, men idag är det gärna fokus på att en målvakt ska vara så stor som möjligt.

Scrivens har inte bara bra textexempel utan även korta videosekvenser som visar på det han försöker förklara i texten. Som en person som gärna kollar lite extra på målvaktsspelet under matcher kändes detta som en väldigt intressant artikel att läsa. Ni kanske inte är lika målvaktstokiga som undertecknad, men lite intressant är det nog även för den som bara gillar hockey i allmänhet.

Detta är bara del 1 av 2, men fortfarande mycket intressant för den som vill läsa lite om moderna målvakter och hur klyschor förstör bilden av dem.

–  Please, please, please don’t call me athletic

Bonusklipp med Scrivens (se det till slutet, det sista försöket till)swipe är bäst i min mening):

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *