Las Vegas Knights hetaste namnalternativet just nu?

Las Vegas Knights hetaste namnalternativet just nu?

Det verkar som att Las Vegas äntligen börjar närma sig något som kan betecknas som ett namn för sin framtida NHL-klubb. Grundaren Bill Foley har varit öppen med att det har varit svårt att hitta ett bra namn som inte redan är upptaget, samtidigt som NHL har varit tydliga med att de tar avstånd från all form av spel och dobbel; något som Las Vegas är vida känt för annars.

Det har spekulerats om att namnet skulle bli ”Black Knights”, men det är starkt associerat med USA:s armé och det kan bli en utdragen process att få till något med det. Gord Miller från TSN har nu släppt viskningen på sitt Twitter-konto att det verkar bli Las Vegas Knights som blir det nya namnet. Det låter inte helt orimligt även om fans till London Knights säkert tycker de kan gott hitta på något eget.

Tidigare i veckan har det även blivit officiellt att personen som ska bygga upp laget är George McPhee, alias ”GMGM”. Han är mest känd som general manager för Washington Capitals mellan 1998 och 2014. Efter det agerade han rådgivare till New York Islanders och plockade även ihop det lag som tog Kanada till  VM-guld i Ryssland nu senast. Även om Capitals aldrig riktigt nått hela vägen är de ett etablerat topplag samtidigt som Islanders är mitt i att bygga upp något riktigt lovande.

McPhees meritlista känns gedigen och nu ska han ”bara” hitta en tränarstab och skapa en lista på spelare som han vill plocka från respektive lag under nästa års expansionsdraft. Han har ett ordentligt jobb framför sig, men det ska bli riktigt spännande att följa lagets utveckling i NHL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *