En seger, en förlust i helgens kvalspel

En seger, en förlust i helgens kvalspel

Örebros damer är mitt i ett av de mest bisarra kvalspel som jag varit med om. Inte nog med att föregående års serier var snedfördelade på grund av att lag hoppat av och nya kommit till, nu när det är dags för att kvala mellan serierna så vet inget vad det är man kvalar om. Det finns ingen information om varför dessa fyra lag spelar ishockey mot varandra.

Oavsett det har Örebro spelat två matcher sedan innan, en förlust mot Falun och en seger mot Nor IK. I helgens matcher stod Mora och Nor för motståndet och det blev åter igen en seger och en förlust.

Matchen mot Mora var var jämn länge och Örebro var i stora drag spelförande, men Moras spets blev avgörande när de kunde förvalta de chanser som de hade. En tuff förlust med tanke på att Mora och Örebro gör upp om andraplatsen bakom Falun.

Örebro tog sedan också en rätt bekväm seger mot Nor IK där det egentligen aldrig var något snack om saken. Även om det bara stod 1-0 efter första perioden var Örebro överlägsna och jag kan inte påstå att jag kände någon större oro.

Örebro har alltså kvar två matcher att spela i kvalet. En mot Falun och en mot Mora. Falun slog Mora i sin match, vilket innebär att Örebro behöver slå Mora i sin match om de ska kunna knipa andraplatsen samtidigt som Falun behöver vinna sina andra match mot Mora också. Det är om Nor inte kan överraska och stjäla poäng från Mora.

Sedan kan ju det vara helt meningslöst alltihopa. Det kanske bara är ett lag som får en plats i DamEttan Västra? Eller kanske alla fyra? Förbundets hantering av det här är ett stort jävla skämt. Ett dåligt sådant.

Helgen som kommer möter Örebro Mora igen, men på bortais denna gång och helgen efter tar man emot Falun hemma i Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *