Enkel seger i Värmland

Enkel seger i Värmland

Det blev en målrik öppning på matchen där Färjestad gick upp till 2-0 på fem minuter efter att Stefan Warg och Marcus Hardegård gått bort sig och släppt igenom Joakim Nygårds i full fart. Enroth blev toklurad på det, men gjorde annars en bra match. Kort efteråt gav Elias Ekström bort pucken i egen zon med en illa genomtänkt bakåtpass och nästa mål kom.

Örebro replikerade dock ganska snabbt när ett backskott från Rasmus Rissanen letade sig in. Bra skymning av Örebro där.

Det var en ganska jämn period spelmässigt och båda lagen hade ett antal riktigt farliga lägen. Det var ganska typiska försäsongslägen där man inte räknat in ordentligt eller inte tagit rätt position och lämnat motståndarna alldeles för rena eller släppts igenom dem med bra fart mot mål alltför enkelt.

Örebro såg till att kvittera matchen med dryga tre minuter kvar när Robin Kovacs satte pucken på retur från en genomåkning av Robert Leino. Kort efteråt utökade man också till 3-2 när Oliver Eklind kunde dutta in pucken på finfin pass av Ekström som fick lite revansch efter missen i inledningen.

Skottstatistiken blev faktiskt hela 17-8 till Örebro efter första perioden och det var ett övertag i farliga lägen också för Örebro, men Färjestad kändes också farliga.

Andra perioden svängde fram och tillbaka, men lite till fördel Färjestad. Med dryga fem minuter kvar fick de chansen att spela powerplay och utnyttjade det direkt genom en variant vi säkert får se fler gånger under säsongen. Det var kvitterat.

Örebro fick sedan chansen de med att spela powerplay, men det var helt menlöst tyvärr.

Örebro inledde sedan bäst i den tredje perioden och pucken dansade utanför målet precis. Färjestad vände tillbaka trycket efter det. Örebro vände tillbaka spelet igen och efter ett snyggt uppspel kunde Gustav Backström forcera in pucken.

Färjestad fick chansen i powerplay igen mot mitten av tredje perioden, men denna gång var Örebro lite mer vakna och försökte försvara sig. Det räckte när Färjestad uppträdde aningen nonchalant och slarvigt.

Det blev sedan inga fler mål utan Örebro vann relativt stabilt borta mot Färjestad. Örebro började som sagt lite svajigt, men var efter det överlag det bättre laget i en ganska skottintensiv match. Det blev hela 38-34 i skott till Örebro.

En match är ingen säsong, men några korta utropstecken och något frågetecken:

Utropstecken: Ungdomarna tog för sig rejält.

Frågetecken: Hardegård och det fysiska spelet. Han såg ut att ha det lite tufft med Färjestads stora forwards.

Nu dröjer det en hel vecka till nästa match, mot Oskarshamn, men visst är det skönt att hockeyn är igång igen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *