Anton Hedman(?) klar för Örebro

Anton Hedman(?) klar för Örebro

När Luleå Hockey gick ut med att de och Anton Hedman brutit kontraktet kände jag lite av en lättnad. Han är ingen personlig favorit och har tyvärr bidragit med för många hjärnskakningar under sin karriär. När Örebro Hockey sedan minuterna senare aviserar att de värvat honom höll jag på att sätta tet i halsen.

Örebro har haft ett stort problem under hela säsongen och det är målskyttet, och Hedman är ingen målskytt. Om något är han en krigare som smäller på mycket, ibland för mycket, och ni blir kanske inte förvånade när jag säger att jag hellre ser en annan spelartyp i truppen än fler spelare som har främsta egenskapen att de smäller på mycket.

Jag vet inte hur Hedman är som person. Han kanske är en riktig furie i omklädningsrummet som kan tända ett lag. Om så är fallet kan det nog vara rätt person att ta in för nog har Örebro sätt rätt tama ut på sistone. Det Hedman kommer bidra med är väl just krigande och bra attityd, men mål? Tveksamt.

Det jag är rädd är att han också kommer att dra på sig utvisningar och sådana tar Örebro redan alldeles för många. Jag hade hellre sett någon med mer offensiv profil, men vi får väl se om Niklas Johansson vet något mer än vad som framkommer av citatet nedan.

– I Anton får vi in en karaktärspelare som alltid ger hundra procent. I det läget som vi befinner oss i just nu känns det väldigt bra att få in en spelare som Anton. Anton kommer att ansluta till laget under dagen och spela kvällens match mot Malmö, säger Sportchef Niklas Johansson.

2 svar på ”Anton Hedman(?) klar för Örebro

  1. Om det visar sig att Anton Hedman sitter mycket i utvisningsbåset och Örebro förlorar pga för många utvisningar. Då visar det sig att NJ är inte rätt person att värva spelare. Sportchef har ett enormt stort ansvar för att värva rätt spelare. Det verkar som vi har en ledningsgrupp som inte vet hur/vad de ska agera. Skrämmande!

    1. Jag är lite förvånad över denna värvning, men förstår också att man vill på något sätt ”väcka” truppen. Hedmans stora nytta blir förhoppningsvis att han skapar ytor åt andra.
      Håller han sig lagom kall och bara gör det så kanske vi kan få igång andra spelare som Viksten, Weinstock, Hudacek och kanske någon mer som borde prestera betydligt mer än vad de gör.
      Men risken är ändå hög att han kommer att vara inblandad i en del gurgel och få sitta i båset ett antal gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *