Brage nollade Karlskrona

Brage nollade Karlskrona

Vilken revansch han fick, Axel Brage. Efter tre mindre roliga matcher fick han chansen igen och inte mot vilket motstånd som helst heller. Serieledarna Karlskrona var på besök och deras spel brukar inte vara ett speciellt roligt sådant för målvakterna i andra laget. Det kan vara långa perioder av inget att göra för att sedan behöva rädda ett friläge eller två helt plötsligt.

Örebro kändes dock väl pålästa och ställde upp ett spel som inte bara lyckades ta sig in i zon, de var även beredda på Karlskronas snabba omställningar. Nu var det på inga vis felfritt, men det var som dag och natt jämfört med senaste mötet i Behrn Arena. Flera spelare var tillbaka från skador och Peter Andersson stack kanske ut lite där med ett bra backspel. Bobbo Petersson var inte riktigt kompis med pucken inledningsvis, men spelade upp sig något.

Annars handlade mycket i chansväg om kedjan med Libor Hudacek, Greg Squires och Marcus Weinstock. De skapade flertalet riktigt vassa chanser. Även de andra två kedjorna med Martin Johansson, Tom Wandell och Kalle Jellvert samt Daniel Viksten, Michael Haga och Kalle Olsson hade en del bra chanser. Olsson som mest är van att se som en gnuggare har fått en lite annan roll och har klivit fram i den kedjan.

Fjärdekedjan som numera centras av Siim Liivik när Anders Eriksson lämnat, med Johan Wiklander och Johan Adolfsson på vingarna, hade en tung start på matchen och var nog lite överambitiösa, men de spelade upp sig.

Sedan får man ändå säga att Johan Holmqvist i Karlskronas kasse gjorde en del helt sjuka räddningar. Jag tänker mest av allt på när Daniel Viksten bröt in på mål i förlängningen och Martin Johansson sedan bara skulle lyfta in pucken i mål över honom, men Holmqvist hade andra planer.

Nu skulle Johansson får revansch i straffläggningen, men nog får man ändå säga att Holmqvist räddade en poäng till Karlskrona i den här matchen. Det var långt ifrån alla avslut som verkligen testade honom, men nog var han deras bästa spelare med marginal ikväll.  Brage i Örebros mål fick även han göra ett antal kvalificerade räddningar och hade även stolparna med sig. En bra målvakt har ju det som vi alla vet.

En riktigt skön seger som borde bygga självförtroende för killarna och som tur är kommer nästa match redan på lördag mot Linköping. Håller Örebro uppe det här spelet kan det bli en trevlig match att kolla åskåda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *