Brages debut och Julius mot LIF

Brages debut och Julius mot LIF

Brage gjorde SHL-debut (från start ska tilläggas) mot Brynäs i torsdags, och det var verkligen ingen lätt match han fick. Framför sig hade han ett försvar som inte kräver mycket mer än en mild sommarbris för att hamna på hälarna. Dessutom tycks de helt sakna förmåga att spela boxplay just nu. Att dessutom behöva släppa in första skottet är förstås inte lätt mentalt. Jobbigare start går knappast att få. I detta fall får Brynäs in en gubbe mitt i synen på Brage som dessutom får en Örebroare i skottlinjen direkt efter, och han har helt enkelt inte blicken på pucken när Pudas skjuter. Tufft läge, men inte mycket Axel kan göra annat än att hoppas att han är i skottlinje. Det målet oroade mig egentligen aldrig vad det gäller hans insats. Vad som däremot gjorde mig nervös var det faktum att Brage var oerhört stelnackad hela första perioden och större delen av den andra. Han såg inte alls bekväm ut i sitt rörelseschema, och blicken var inte alls med honom.

Allt som oftast verkade han ha svårt att följa sina egna returer och han spretade en och två gånger med plocken i jakt på pucken utan att fullfölja rörelsen med huvudet och resten av kroppen. Det såg chansartat ut emellanåt. Något som förvånade mig då han har en djup och kompakt spelstil och under uppvärmningen visade han också att det mycket riktigt kan göra honom följsam och snabb i sidled. På Clarks mål hamnar Brage återigen på mellanhand med en blick som sedan länge tappat puck och han kämpar med att orientera sig i sitt spel. Han kommer på fötter alldeles för sent och blekt försvarsspel (som förvisso orsakas av Brages oförmåga att hålla klubban i rätt position så pucken glider igenom honom in i målgården) ger Brynässpelaren alldeles för mycket tid att prickskjuta.

1-3 är inte så mycket att tjata om, möjligen kunde Brage gjort sig större och inte gå över i butterfly, men pucken rinner igenom nästa hela Örebroboxen då vi för ett ögonblick tycks glömma att aktiva klubbor är viktigt i egen zon… Brage får sedan möjlighet att spela upp sig något och visa sig tät. Särskilt på friläget som uppstår i tredje perioden men arbetet görs ogjort när han för enkelt låter P. Westerholm sätta en i ”gubbhålet”. Och där sitter jag och är inte alls något klokare över vår MV-situation bakom Julius. Brage var tveklöst nervös, det syntes på hans blick i de två första perioderna. Han spelade visserligen bättre i sista, men den enda slutsats man egentligen kan dra av det är att han behöver mer tid. Det finns något där, men frågan är om det räcker för att vara konkurenskraftig i SHL.

Och på tal om SHL. Ikväll står Julius naturligtvis. I en match som jag inte alls tror passar honom. Vi kommer nog få se samma matchbild som vi brukar mot LIF, och Hudacek har ännu inte presterat en match mot det laget med över 90 i räddningsprocent. Senast vi hade den tvivelaktiga äran att spela i samma serie som dalmasarna var det bästa han åstadkom 89.29%. Så det är inte med tillförsikt jag ser fram emot kvällens match.

Ett svar på ”Brages debut och Julius mot LIF

  1. Hans returhantering reagerade jag på redan under försäsongen, men då fick han bättre hjälp av backarna.

    Nu är jag nästan rädd att jag kommer få rätt i att vi bara gjort en rockad mellan två likadana målvakter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *