Carl Sjöberg uttagen till Team 17 igen

Carl Sjöberg uttagen till Team 17 igen

Carl Sjöberg anslöt till Örebro Hockey inför den här säsongen från Oskarshamn där han som femtonåring blev uppflyttad till klubbens J18-lag. I Örebro inledde han med klubbens J18-lag och snittade en poäng per match innan han blev uppflyttad till J20, som sextonåring. Där har han stått för ett mål och tre assist på 19 matcher.

Han har redan varit på landslagsuppdrag tidigare denna säsong, men får nu chansen på nytt att visa upp sig i de blågula färgerna. Sveriges Team 17 drar till  Schweiz för att möta Finland, Ryssland  och Tjeckien, utöver värdnationen. Turneringen spelas 7-12 april.

Sjöberg må just nu kanske leva lite i skuggan av Carl Wassenius och Anton Johansson i J20, men när dessa herrar tagit nästa kliv kommer han nog vara redo att ta deras plats. Om de inte tar för lång tid på sig förstås för då kommer han nog börja inkräkta på deras istid innan dess.

Kuriosa jag nu lärt mig från Eliteprospects (vet inte hur jag missat det innan): Han är faktiskt kusin med Danijela Rundquist som är en av svensk hockeys stora namn på damsidan. Hockey verkar finnas i den släkten med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *