Christer Olsson officiellt klar för två år

Christer Olsson officiellt klar för två år

Christer Olsson är presenterad och klar. Två år är kontraktet på och han kommer att ansluta direkt till klubben och vara med och träna med alla gamla och nya spelare under sommaren. Hans ansvar kommer att vara backarna (av naturliga skäl).

Olsson är en erfaren räv som haft huvudansvar i ett antal klubbar i både Sverige och utomlands där den största meriten är ett guld med  Klagenfurter AC säsongen 2012/13 i EBEL. Sedan var han också med om att få upp Leksand i SHL igen för några veckor sedan, men där finns det väl delade tankar kring om det var bra eller dåligt.

Olsson har annars främst varit i just Leksand under sin tränarkarriär i olika roller, sedan även ett år i Västerås som huvudtränare. Han beskrivs som en taktiker som ibland kanske drar det lite för långt. Han ändrade gärna på spelet och ibland kanske lite för ofta. I en assisterande roll borde detta inte vara ett bekymmer och med tid och erfarenhet verkar även han ha lärt sig att ta det lite coolare.

Han och Niklas Eriksson är goda kamrater sedan innan och borde gå ihop bra med Jönsson också kan man tycka. Det verkar vara tre väldigt sympatiska människor som fortfarande kan ställa krav på spelarna. Jag känner spontant väldigt stark tilltro till dessa herrar och ser fram emot vad de kommer att producera.

VIKFanCentral publicerade en riktigt lång och djupgående intervju med Olsson under säsongen han var där. Den kan varmt rekommenderas för den som vill få en bättre inblick i vem han är och vad han står för:

Långläsning med Christer Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *