Eero Kilpeläinen officiellt klar för Örebro Hockey

Eero Kilpeläinen officiellt klar för Örebro Hockey

Det snappades upp ganska tidigt att Örebro Hockey sonderade terrängen i Finland inför nästa säsong. Man visade intresse för ett par olika spelare, men det verkar inte som att man gått vidare med många. Däremot valde man att satsa på finske landslagsmålvakten Eero Kilpeläinen från KalPa. Kilpeläinen spelade final så sent som för en vecka sedan och var en stor del i att laget över huvud taget tog sig dit. Hans slutspelsinsats var något utöver det vanliga detta år med 93,81% och 1,68 GAA. I grundserien presterade han 91,43% och 2,12 GAA.

Han är nominerad till årets målvakt i Finland och det kommer avgöras under kvällen om han vinner eller inte.

– Jag är verkligen spänd på att få komma till Sverige och Örebro. Jag har tidigare spelat mot svenska lag och har alltid tyckt att ni spelar en riktigt bra hockey. Jag ville verkligen komma till Sverige.

– Min grund är att jag är lugn i målet men samtidigt kan agera snabbt. Jag tycker att jag läser spelet bra så att jag inte behöver spela för flashigt med stora rörelser. För Eero blir det första gången han kommer representera en klubb i Sverige.

– Jag tycker att spelet går snabbare i Sverige än i Finland. För några år sedan var det nog tvärtom men det har ändrats. Jag gillar verkligen hur svenska lag spelar ishockey och jag tycker att den svenska ligan är bättre än den finska.

– För min egen del så vill jag ha ett bra år där jag fortsätter att utvecklas som målvakt. Jag utvecklas hela tiden och jag tror att jag kan ta ytterligare kliv i Örebro Hockey. För lagets del är det helt klart slutspel som gäller, säger Eero Kilpeläinen.

Kilpeläinen är en lugn, men snabb målvakt. Han har utmärkta reflexer och även om han läser spelet bra och ser till att stå på rätt ställe kan han också göra snabba sidledsförflyttningar och stå på huvudet i situationer som kan kännas omöjliga till en början. Han är med andra ord inte alls olik Julius Hudacek som han ersätter.

Kontraktet är på 1 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *