Ekström över 100 minuter, A-lagskontrakt skrivet

Ekström över 100 minuter, A-lagskontrakt skrivet

Örebro valde att ge Elias Ekström chansen denna säsong när man ansåg att man inte fick ut vad man förväntade sig av Max Lindholm (och skickade tillbaka honom till AIK i Hockeyallsvenskan). Ekström har inte gjort någon besviken och nu när han passerat sina 100 spelade minuter har klubben inget annat val än att hiva fram ett juniorkontrakt till honom. Det innebär att han nu får lön från klubben (ca 22-27 000 plus bonusar) och är bunden hit denna och nästa säsong.

Det är givetvis extra kul att det är en kille från regionen, Hällefors, och som gjort resan från U16 upp till J20 och inte minst in i A-laget. Under denna säsong har han fått chansen i 20 matcher och där producerat 2 mål och 3 assist. Det är en lite för liten datamängd för att kunna göra några djupare analyser utan vi får nog förlita oss på ögontestet än så länge och där har han bara blivit bättre och bättre.

Det kommer att bli spännande att följa Ekström framåt. Han har alla gånger chansen att göra som Öberg och utvecklas till en duktig SHL-spelare.

Citat från Örebro Hockey:

– Det känns jättebra att vi har gjort klart med Elias. En kille från länet, som har gjort resan i vår juniorverksamhet och verkligen visat att han hör hemma i SHL. Vi tror väldigt mycket på Elias och ser framemot att följa hans fortsatta utveckling i vår miljö, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Först och främst är jag imponerad över hur Elias har klarat av att ta steget från juniorhockey till seniorhockey. Han är väldigt spelbegåvad, läser spelet bra och han vet alltid vad han ska göra när han får pucken. Det är så klart extra roligt när en kille från vår juniorverksamhet tar det här klivit och det känns inspirerande att få fortsatta jobba vidare med Elias, säger Örebro Hockeys Huvudtränare Niklas Eriksson.

– Det är så klart en pojkdröm att skriva på sitt första A-lagskontrakt. Jag trivs jättebra i klubben och jag ska fortsätta jobba hårt för att ta nästa steg, säger Elias Ekström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *