Filip Ahl klar för Örebro Hockey

Filip Ahl klar för Örebro Hockey

Filip Ahl har varit bosatt i de olika svenska juniorlandslagen sedan U16-tiden och var med under det senaste J20-världsmästerskapet. Han är fostrad i HV71 så långt bak som det är huvud taget möjligt, men vad annars är att vänta när man är son till Jönköpingslegendaren Boo Ahl som var en nyckelspelare när klubben tog sitt första SM-gul 1995. Han debuterade i SHL för fyra år sedan och fick efter det chansen att dra på sig A-lagströjan vid flera tillfällen under de säsonger som kom efter det.

Efter förrförra säsongen säsongen valde han att ta klivet över till Nordamerika och testa livet där. Han spelade 52 matcher med Regina Pats i WHL (Western Hockey League) som omfattar lag från västra Kanada och det nordvästra hörnet av USA. Han gjorde där 28 mål och 20 assist under förra säsongen. Det låter kanske rätt OK, men det är ingen jättebra liga. De bästa spelarna snittar runt 2 poäng per match.

Ahl är en stor spelare som är väldigt bra på att just utnyttja sin styrka och storlek, men han är för den delen inte dålig på rören utan tar gärna sats genom mittzon för att ta sig in i zon och ”krascha” in på mål. Han är väldigt bra på att skydda puck och är inte rädd för att jobba hårt. Ahl är utan tvekan en spelare med hög potential och en spelartyp som Sundblad vill ha i sitt lag, vilket gör honom till lite av en idealisk spelare för Örebro just nu.

Det tråkiga är kanske att det laget just nu behöver mest av allt är spets och det är inte riktigt vad Ahl kommer att introducera i truppen under nästa säsong. Med tiden kanske.

Det är en spännande spelare som ska bli kul att följa, men samtidigt känns det som att det är inte riktigt det namnet alla går och väntar på. Framförallt är han inte en back där det saknas spelare mer än någon annanstans, men sommaren är ung och vi får väl ge Niklas Johansson lite mera tid bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *