HM Awards: Frykholm x2, Gustafsson prisade

HM Awards: Frykholm x2, Gustafsson prisade

Örebro Hockey J20 har gått från klarhet till klarhet och kan numera locka till sig spelare från hela Sverige för de vet att de får en bra skolning mitt på Närkeslätten. Laget gick som tåget genom grundserien och var snubblade nära att ta hem seriesegern, men fick se sig passerade i sista omgångarna. Laget har visat upp ett gediget lagspel där ingen individ burit laget utan precis tvärtom har laget tillsammans spelat till sig poängen.

Under säsongen fick dessutom ett antal spelare chansen att dra på sig den stora A-lagströjan och representera Örebro Hockey. För en del blev det fråga om några minuter istid, i något fall blev det bara att värma bänken, men i Glenn Gustafssons fall spelade han till sig en plats i truppen på helt egna meriter.

Nu när säsongen ska summeras och det till slut tog stopp i kvarten för J20 har Hockeymagasinet sammanställt årets främsta insatser och Örebro Hockey J20 tog hem tre individuella priser: Bästa målvakt och Viktigaste spelare gick båda till Jonathan Frykholm. Frykholm debuterade för J20 förra säsongen, men fick då stå tillbaka för landslagsmålvakten Daniel Marmenlind. I år har han fått chansen att ta förstaspaden och som han gjort det. En mycket värdig vinnare av båda priserna får jag säga. Han imponerar med sitt lugna och stabila spel.

Spelarna vet att de kan lita på honom och samtidigt gör de allt för att göra hans jobb så enkelt som möjligt. En bra kombination för att lyckas som lag.

Glenn Gustafsson inledde säsongen i J20 och fick mycket beröm för sitt uppoffrande och fysiska spel. Han var en spelare som tog ansvar och ledde genom goda exempel ute på isen. Han fick andra spelare att ge sitt yttersta för laget och han har genom det naturliga ledaregenskaper. När han sedan flyttades upp till A-laget och SHL fortsatte laget att spela samma spel och fortsatte att stå upp mot Sveriges bästa juniorlag.

Det känns riktigt kul att se Örebros juniorer prisade i tuff konkurrens med Sveriges mest lovande ishockeyspelare. Det är förhoppningsvis inte sista gången som vi kommer läsa om unga lovande spelare från Örebro Hockey som tar för sig och får utdelning för det.

Sedan ska man givetvis inte glömma bort den fina organisation som byggts upp av Jens Gustafsson och kollegor som gjort detta möjligt. Man myser lite när man inser att detta bara är början på en långsiktig satsning som förhoppningsvis kan komma att producera flera riktigt duktiga hockeyspelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *