Inför Djurgården – Örebro

Inför Djurgården – Örebro

Örebro stod för en mäktig vändning mot HV71 i torsdags och har nu besegrat två av de formstarkaste lagen i serien på kort tid. Det andra är Malmö. Det ska dock betonas att i matchen mot HV blev Örebro överkörda i första perioden, men i den andra lyfte sig laget och kunde komma tillbaka från både 0-2 och 1-3 och vinna med 5-3 till slut. HV71 matade skott mot Julius Hudacek i målet, men om inte igenom.

I eftermiddag åker Örebro till Stockholm för att möta Djurgården som ligger efter Örebro i tabellen. Djurgården saknar Matt Anderson som är avstängd samt Ville Varakas, Alexander Fällström och Gustav Possler som alla är skadade, men de får också ”tillbaka” Linus Hultström som lånas ut av Florida Panthers eftersom han inte tog en plats i deras trupp. Djurgården lyckades helt enkelt övertyga Panthers att det var bättre han spelade i SHL än AHL.

Örebro i sin tur saknar Johan Motin som är avstängd och Joakim Andersson som är långtidsskadad. Däremot är Martin Johansson nu tillbaka i laget, vilket kommer att leda till en omkastningar i kedjorna. Det verkar dock inte som att han kommer att matchas speciellt hårt i första matchen enligt intervjun med NA. Även om han har tränat för fullt ett tag och gäller det att hitta matchformen.

Djurgården som verkar satsat mer på breddvärvningar än spets under sommaren gjorde en bättre match mot Luleå, men förlorade ändå på straffar. Örebro i sin tur ville ha centrar och har värvat centrar. Tom Wandell har spelat väldigt mycket, men efter den väldigt lovande försäsongen har han försvunnit lite. Joakim Andersson har fortfarande inte tränat på is. Örebros förstakedja har överlag varit en besvikelse såhär långt, men istället har den snabba andrakedjan med Greg Squires, Libor Hudacek och Joel Mustonen varit riktigt produktiv.

I Djurgården är det annars bröderna Jonathan och Marcus Davidsson som varit ritkiga utropstecken, medan Calle Ridderwall, Marcus Ljungh och Matt Anderson är de som leder laget poängmässig, vilket de också borde även om det inte är många poäng de producerat var och en. Det är fortfarande samma typ av spel som Djurgården står för med mycket skridskoåkning och fart framåt, men det har inte riktigt klickat för dem hittills.

Örebro är laget med bäst form, men Djurgården är säkerligen väldigt sugna på en seger. Jag hoppas Örebro börjar bättre än de gjorde mot HV71, annars blir det en jobbig match mot ett hårt jobbande Djurgården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *