Inför Färjestad – Örebro 14/9: Hemmapremiär på bortais igen

Inför Färjestad – Örebro 14/9: Hemmapremiär på bortais igen

Örebro har haft en fin försäsong med nästan uteslutande segrar. Enda plumpen kom mot Leksand kvällen efter man spelat ut Brynäs. Benen räckte inte till helt enkelt.

Ikväll är det ett mycket kvalificerat motstånd i form av topptippade Färjestad. Laguppställningen är i stort sett densamma som den varit de senaste matcherna med Ryan Stoa, Mathias Bromé och Sakari Salminen i förstakedjan; Shane Harper, Ludvig Rensfeldt och Jordan Boucher i andralinan; Joonas Rask, Daniel Muzito-Bagenda och Max Lindholm i tredje och sedan Glenn Gustafsson, Christopher Mastomäki och Marcus Weinstock i fjärde. Linus Öberg är extraforward och Viktor Lodin är fortsatt borta ur spel på grund av sin halsinfektion.

På backsidan saknas fortsatt Lukas Pilö och Alfred Barklund. Kristian Näkyvä och Rasmus Rissanen är därmed första backpar, Jonathan Andersson och Stefan Warg andra par och Aaron Irving och Gustav Backström tredje. Man har fortsatt med Erik Norén som extraback.

I mål börjar Dominik Furch.

Färjestad verkar tyvärr inte släppt någon uppställning än, men de är utan tvekan favoriter inför kvällen med en seriens näst största lönebudget som tar emot den näst minsta. Det ska bli mycket intressant att se om lagmaskinen Örebro kan fortsätta med sitt fina spel och framförallt om tredjelinan med Rask, Muzito-Bagenda och Lindholm kan fortsätta vara giftiga.

Pucken släpps om mindre än 30 minuter och det är knökafullt i Löfbergs rödvita arena. Det är fyrsiffrigt antal Örebroare på plats och de lär höras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *