Inför Örebro – Brynäs 30/7

Inför Örebro – Brynäs 30/7

Örebro har fått en fullt godkänd start på SHL-säsongen och matchen mot Växjö senast gav lite mersmak till och med. Brynäs å sin sida har inte börjat speciellt bra. De verkar långt ifrån formen från föregående säsong och tränarbytet har såhär långt inte varit speciellt lyckat. Det blev en ny förlust mot Djurgården igår och den första halvan av matchen var det inte mycket som imponerade hos Brynäs. När de väl vaknade till liv så höjde Djurgården tempot igen och tog över matchen igen.

Brynäs har tappat några större namn i form av bröderna Westerholm, Tomas Zaborsky och Nick Johnson, men verkar lyckats hitta bra ersättare i Louie Caporusso och Aaron Palushaj. Man snappade även upp Christopher Liljewall som lite oväntat fick lämna Rögle efter många år. Även Henrik Larsson som värvades från Karlskoga borde kanske närmas som ett intressant namn.

Örebro kommer troligen att ställa upp utan Joakim Andersson imorgon, men i hans frånvaro kommer både Daine Todd och Victor Bartley att spela. Jag misstänker att betyder att Arvid Aronsson får stå över denna match. Vi får se vilken målvakt som står, men som Eero Kilpeläinen spelat hittills är det nog troligt att han kommer stå imorgon även om det kanske börjar bli dags att matcha Axel Brage snart.

Som Brynäs presterat hittills och som Örebro spelat i sina tre matcher, och det faktum att det är hemmamatch, känner jag nästan, nästan att jag vågar hoppas på en seger. Jag tänker inte ta ut något i förskott, men nog finns det goda chanser. Det gäller dock att se upp för Brynäs förstakedja som är vass.

Det är tidigt pucksläpp imorgon, 15.15, och temat är Kid’s Day så håll igen lite på svordomarna om ni kan, men glöm inte att stötta laget för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *