Inför Örebro – Frölunda

Inför Örebro – Frölunda

Hemmamatch hägrar till kvällen och denna gång står Frölunda för motståndet. Ett lag som verkligen blandat och gett denna säsong. Nu har de tappat sin försvarsgeneral Mike Weber och det har verkligen märkts. Hans skada verkar vara så pass allvarlig att han kommer behöva ett helt nytt knä. Alltid tråkigt när en karriär tar slut i förtid.

På tal om skadade backar är det något Örebro också lider av. Linus Arnesson är borta till januari och Viktor Ekbom dras med en axelskada som de inte riktigt definierat hur allvarlig den är. Samtidigt är Victor Bartley i Schweiz med landslaget.

Nu kommer Örebro låna in Viktor Amnér från Mora under denna och nästa match för att ersätta just Bartley tänker jag mig, och då behöver man inte spela Gustaf Franzén på backen längre.

Libor Hudacek är fortsatt avstängd och jag antar det innebär en ny chans för Johan Wiklander att visa att han borde vara kvar i SHL med Örebro och inte bli utlånad igen. Han lyckades inte övertyga mig senast mot HV71, tyvärr.

Frölunda å sin sida saknar ett par spelare även dem. Rasmus Dahlin och Lias Andersson är iväg till JVM, tillsammans med Glenn Gustafsson från Örebro. De saknar även Pathrik Westerholm, Mattias Nörstebö, Sean Bergenheim och Filip Westerlund. Carl Grundström var tillbaka i matchen mot Malmö senast.

Jag tror att Örebro har en bra chans ikväll. Frölunda imponerade verkligen inte mot ett inte alltför överdrivet bra Malmö senast. Örebro känns mer på gång än vad Frölunda gör om man säger så.

Pucken släpps 19.00 som vanligt och kan man inte går ner är det Cmore Live 2 som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *