Inför Örebro – Frölunda

Inför Örebro – Frölunda

OS-upphållet, om man kan kalla det ett uppehåll, är över och de flesta spelarna är antingen tillbaka eller på väg hit. De enda landslag som har matcher kvar att spela är Tyskland och ”Ryssland”, samt Kanada och Tjeckien. Kanada verkar vara det enda lag med SHL-spelare kvar och det är någon kille från Linköping, vilket är ganska ointressant för Örebro.

I Frölundas fall har man haft ett antal spelare borta i Korea och två av dem kommer att vara med mot Örebro, norrmännen Mats Rosseli Olsen och Mattias Nörstebö, medan Joel Lundqvist och Rasmus Dahlin samt Jan Mursak inte kommer till spel.

I Örebros fall, som hade den enda finska OS-spelaren i hela SHL, kommer man att sakna Sakari Manninen. Han landar i Sverige först imorgon. Istället har man fyllt på med Jeremy Williams, Ari Gröndahl och Nick Ebert. Man kanske ska räkna in Anton Hedman också.

Frölunda verkar fritt från skador medan Tylor Spink har fortsatta problem med ljumskarna i Örebro.  I mål står Axel Brage av allt att döma.

Örebro är i en minst sagt prekär situation där man vill återskapa en lucka nedåt till lagen på kvalplats medan Frölunda vill säkra en plats bland top-6 och inte behöva spela play-in. Varken Frölunda eller Örebro har väl någon rolig statistik de senaste matcherna, men Frölundas förluster har kommit mot mer kvalificerat motstånd. Vilket lag som har bäst form och driv är svårbedömt, men jag tror nog ändå att Örebro har goda chanser att ta nya poäng ikväll.

Matchen börjar 18.00 och har ni inte köpt en biljett ska ni nog skynda er. Det verkar bli fullsatt framåt kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *