Intervju med Siim Liivik

Intervju med Siim Liivik

Siim Liivik kom till Örebro som en fysisk förstärkning som skulle öka Örebros närvaro framför motståndarnas mål. Han inledde säsongen med att spela en del powerplay och stod då positionerad framför motståndarnas målvakt. Vi fick tyvärr inte se lika mycket av det fysiska spelet som klubben hajpade upp så väldigt inför säsongen.

Liivik samlade på sig en del poäng i form av andrahandsassist och lyckades även raka in några puckar och gjorde därmed ändå en del poäng. Sett till just hans produktion var det svårt att vara direkt besviken på hans insats eftersom han togs in som en ordentlig brunkare, men hans fysiska spel lyste lite med sin frånvaro.

Han försvann sedan från laget och truppen och alla undrade vad som hände. Ingen riktigt kommunicerade ut varför han var utanför truppen, men till slut förstod man att det var fråga om en skada och inte en petning.

I en intervju med Ilta Sanomat har han talat ut, lite, och berättat om skadan som förstört säsongen för honom. Tydligen uppdagade sig skadan redan tidigt på säsongen, men han fortsatte spela trots smärtor. Till slut gjorde skadan det omöjligt för honom att spela vidare och det enda som kunde lösa det var en operation.

Rehabiliteringen har sedan dess varit lång och mödosam, men den går framåt. Han har kontrakt även över nästa säsong och tillsammans med Joakim Andersson, Viktor Ekbom, Johan Motin, Martin Johansson, Joel Mustonen och flera andra som fått delar eller hela säsongen förstörd av skador vill han säkert visa vad han verkligen kan bidra med ute på isen.

För en del av dessa är det väl också frågan om de blir kvar i klubben nästa säsong och får en chans att revanschera sig över huvud taget.

Hela intervjun finns att via länken nedan:

Siim Liivik joutui SHL:ssä uuteen tilanteeseen – kausi katkesi: ”Nyt mennään vesijumpassa jonon jatkeena” 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *